Totale offday voor FIT Boys

12 oktober 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde na 2 zware uitwedstrijden eindelijk weer thuis op sportpark Noord-West tegen SCD’83 uit Dalfsen. Het wilde nu niet alleen de complimenten krijgen voor een degelijke pot voetbal, maar hier ook punten aan koppelen. Eerst trapte Pupil van de Week Merijn Pars af en scoorde. Helaas was er deze middag sprake van een behoorlijke offday aan de kant van FIT Boys tegen een overigens prima spelend SCD’83. De goede organisatie waar FIT Boys altijd op kan bouwen had het nu lastig met de twee spitsen van SCD’83 en de opkomende en van positie wisselende middenvelders. In balbezit was het heel matig, werden er veel verkeerde passes gegeven en was het balverlies dus talrijk. Ondanks dat wist FIT Boys toch gevaarlijk te worden voor het SCD-doel en kreeg het enkele mogelijkheden onder andere via Mark Seubring die net te slap inschoot. Aan de andere kant had SCD veel dreiging en kwam het in de 18e minuut op een 0 – 1 voorsprong na een prima aanval door een doelpunt van Tim Dekker. Nog niets aan de hand, daar had de ploeg vaker mee gedeald de afgelopen wedstrijden. Maar naarmate de 1e helft vorderde werden de gaten te groot, ook door balverlies op het moment dat de ploeg in voorwaartse beweging was, en kon SCD binnen 2 minuten van 0 – 1 naar 0 – 3 uitlopen. Martijn Ballast en Erik Wencker scoorden de 0 – 2 en 0 – 3.

Na de rust bracht trainer/coach Joop van Dalfsen twee verse krachten (Johan Vriesema en Martijn de Vries) om zo nog iets te forceren. Dit leek te werken, FIT Boys speelde nadrukkelijker op de helft van SCD en scoorde rond het uur spelen de 1 – 3. Elwin Dam kon de bal over de lijn lopen. Het geloof in een beter resultaat keerde terug binnen het team en FIT Boys deed er nog een schepje bij op. SCD had het in die fase moeilijk, maar bleef loeren op de counter. Daarin was het een aantal malen wel gevaarlijk maar niet scherp genoeg voor het doel. FIT Boys drukte door en bij een situatie in de zestien maakte de SCD-keeper een overtreding op een FIT Boys-speler. Scheidsrechter Westerloo wees gedecideerd naar de stip. Hoewel penaltynemer Stefan Eefting net was ingevallen, nam aanvoerder Ruud Seubring plaats achter de bal. Zijn inzet werd gekeerd door de SCD-goalie en de rebound vanaf zo’n 5 meter ging zelfs over de ballenvanger. Daar liet FIT Boys de unieke kans op 2 – 3 dus liggen. FIT Boys bleef wel drukken, maar zag in de omschakeling na wederom weer een foute pass SCD op 1 – 4 komen (Martijn Ballast) en toen was het over en uit. Rond de klok van 16:15 uur floot scheidsrechter Westerloo deze wedstrijd de boeken in en kon FIT Boys zijn wonden gaan likken en SCD de opmars naar boven in gaan zetten.

Volgende week zaterdag 19 oktober om 15:00 uur speelt FIT Boys uit in Assen tegen kampioenskandidaat Achilles’94.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Wilko Stevens, Tim Seubring, Nick Middelbos (63e Stefan Eefting), Lars de Boer (45e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Ruud Seubring, Bart van der West, Jako van Faassen (45e Martijn de Vries), Mark Seubring.