Beilen wint onderling duel van buurman FIT Boys

9 augustus 2014
de Webmaster

Op deze zonnige zaterdagavond speelden beide verenigingen uit Beilen tegen elkaar op Sportpark Noord-West. De eerste helft ontspon zich een zomeravondwedstrijd, waarbij veel fout ging aan beide kanten. Beide trainers hebben nog veel werk te doen, al was gedurende de 1e helft aan Beilen-zijde wel te zien dat de automatismen er meer ingeslepen zitten. Rond het half uur scoorde Bertus Wolters de 1 – 0 en nog voor de rust maakte Alwin Hendriks de 2 – 0. Met een beetje meer precisie had de Make-a-Wish-/Combi Sport-equipe de score verder kunnen uitbouwen. Toch bleef het 2 – 0 tot aan de rust.

Na de rust werd er door gewisseld en met name aan FIT Boys-zijde kwam dit het spel niet ten goede. Beilen zette FIT Boys goed vast en de Raven-equipe kwam er nauwelijks meer uit. De op dat moment terechte 3 – 0 viel dan ook, gescoord door Jacco Lamberts uit een vrije trap van Frank Polman. Daarna kwamen er aan beide zijden gewisselde spelers weer in het veld en kon FIT Boys zowaar de middenlijn oversteken. Beilen liet de teugels wat vieren en FIT Boys werd brutaler. Ruud Seubring was weer ouderwets op dreef en ging neer over een Beilen-been en de scheidsrechter wees nu wel naar de stip waar hij dit even daarvoor niet deed. Maar was deze overtreding er niet buiten? Leon Timmerman schoot vanaf elf meter onberispelijk hoog in de bovenhoek raak (3 – 1). Even later kon Gerald Haandrikman opstomen op rechts en leverde een prima voorzet af en het was Jeroen Loovers (vorig seizoen nog FIT Boys 3) die knap raak kopte (3 – 2). Bij het scheiden van de markt leek FIT Boys nog een kans op 3 – 3 te krijgen, maar dat zou gezien de veldverhouding gedurende de hele wedstrijd niet terecht zijn geweest. Beilen won toch wel verdiend en liet zien al iets verder te zijn qua ploeg. FIT Boys-trainer Ronald Bosma heeft nog het nodige werk te verrichten.

17 augustus speelt vv Beilen zijn volgende oefenwedstrijd thuis tegen Raptim. Een dag eerder oefent FIT Boys thuis tegen Klazienaveen.