FIT Boys 2, 3 en 4 winnen allemaal

24 oktober 2015

FIT Boys 2 kreeg SVBO 2 op bezoek en speelde een gewonnen wedstrijd. De Machinefabriek Van der Velde & Boerhof-equipe was met een jonge ploeg de bovenliggen partij en ging tegen de ‘oudere’ ploeg van SVBO met een 1 – 0 voorsprong rusten. Na de rust werd de klus knap geklaard en was de eindstand 4 – 1. Een keurige overwinning van de ploeg van trainer/coach Henk Everts. Vervelend was het geblesseerd uitvallen van Gerald Haandrikman, na een te harde charge van een SVBO-speler (die slechts geel kreeg).

FIT Boys 3 speelde thuis tegen Een 1, maar het werd geen 1 – 1. Bij rust stond de Bosma Watermanagement-equipe met 2 – 0 voor. Na de rust werd het via 3 – 1 toch nog 3 – 3. De spanning in het veld en aan de kant was enorm. Uiteindelijk wist FIT Boys 4 de overwinning toch over de streep te spelen (4 – 3). Leider Jan Willem Kerssies was opgelucht maar positief kritisch: “We hebben het ons onnodig lastig gemaakt.”

FIT Boys 4 trad thuis aan tegen LTC 5. Een jonge, voetballende ploeg die te laag in de stand staat. De De Cerck-equipe speelde niet heel overtuigend, maar stond bij rust wel met 3 – 1 voor. Marcel Oosting scoorde zelf en gaf een assist. Arjan Schepel zag een verdwaalde voorzet uit een vrije trap over de keeper in de verre hoek zeilen (“Entschuldigung”). Ook werden er opgelegde kansen niet benut. Harry Woltinge haalde de bal in de zestien mooi uit de lucht en stond alleen voor de keeper. Met links was de bal niet ver genoeg in de hoek. Johannes Snippe was er op links vandoor en kon alleen af op de keeper. Hij zag de volledig vrijstaande Frans van Kesteren over het hoofd en strandde op de keeper. Na de rust werd het nog spannend, alhoewel FIT Boys 4 legio kansen had om de wedstrijd te beslissen. Uiteindelijk was het Jeroen Loovers die uit een corner van Arjan Scheper raak kopte (4 – 1). Toch was LTC 5 nog gevaarlijk dichtbij. Na een solo door de verdediging werd het 4 – 2 en na de 4 – 3 was het nog even billen knijpen, maar wist de ploeg van leiders Kees van Hoorn en Hans Wilkens de 3 punten in Beilen te houden.