FIT B 2/3/4 winnen, ST Beilen/FIT Boys VR2 verliest

1 oktober 2016

De Machinefabriek Boerhof- & Van der Velde-equipe ging op bezoek bij Noordscheschut 4 en won met 0 – 2.

FIT Boys 3 won uit bij Pesse 2. De Bosman Watermanagement Noord-equipe won met 0 – 4. Alfons Pot doet verslag:

Driede vs Pesse 2

Hij opende de deur van de auto, keerde z’n rug naar buiten toe en pakte de dakrand met beide handen vast. Achterstevoren liet hij z’n lijf naar buiten glijden uit de kleine auto, eindelijk kon hij z’n benen weer strekken. ‘Zo’n kleine auto is niks voor mij,’ zei Wesley. ‘Wel een mooie ervaring hé in de Mini!’ riep Joost. Dat wist Wesley niet zeker.

Wedstrijddag. De opstelling was bekend, wij waren zo goed als compleet. Koskamp, Beer, Ebbie, Jan Willem en Wilkens de vrachtwagenchauffeur waren er niet. Ronald Nijwening hartelijk dank voor’t invallen als keeper, ijzersterk optreden na zo’n tentfeest vrijdagavond.

We speelden ditmaal in een 4-4-2 opstelling, met Berry nieuw in onze gelederen was dit het proberen waard. Pesse had hierop geanticipeerd en speelde potverdikkie in’t zelfde systeem. De eerste helft was’t aftasten van beide kanten. Voor het gevoel hadden we alles onder controle, het was echter even zoeken naar de juiste uitvoering. Pesse bleek ervaren en speelde behoorlijk. Veel diepgang en druk op’t middenveld. De scheids hoorde bij de inventaris en liet zich door Pesse met de voornaam aanspreken. Het verbaasde dan ook niemand dat een fikse overtreding op Edwin ongestraft bleef. Het verhitte de gemoederen wel en dat kon Habing wel waarderen. ‘Dan gebeurt er ook wat ja.’
Tien minuten voor tijd zette wij de wedstrijd naar onze hand. Berry had de bal achter spits Sjakie. Hij stuurde hem diep en Sjakie passeerde de keeper linksom zoals Cruijff deed en tikte binnen. Voorsprong. Rust.
Het leek erop dat we onze speelstijl hadden gevonden. Spitsen Niek en Sjakie kantelden verdedigend om druk te zetten of de ruimtes af te dekken. Berry en Edwin lieten zich niet langer als een trekharmonica oprekken, maar liet zich zakken om aanvallend onder de spitsen te komen op de juiste momenten. Sander/Marijn en Maarten/Alex speelden op balbezit en weerstonden de drang om alsmaar de bal erin te pompen. Maarten viel helaas uit, hij speelde sterk. Dennis/Wilmer en Robin waren uitstekende backs die nimmer verzaakten. Habing stopte wederom zijn tegenstander in de broekzak. Ik genoot als laatste man.

De tweede helft hadden we onze mojo gevonden en Sjakie brak op rechts door, deed een flip flop en schoot in de verre hoek raak. Gedegen en vol vertrouwen speelden we ons spel verder om de winst gedurende de tweede helft uit te bouwen. De derde goal begon bij back Wilmer die passte op Sjakie, welke over een tegenstander loppend de bal bij Niek bezorgde. Niek speelde sterk balvast deze wedstrijd en draaide in de zestien om z’n tegenstander en gaf voor op de vrijstaande Berry. Hij tikte zorgvuldig binnen. De vier nul bewees dat je niet hoeft te komen trainen zolang je Fifa 17 thuis speelt. Habing verzorgde namelijk een schitterende dieptepass op Berry die één tegen één niet faalde.

Bijzonder mooi was het om te zien dat spits Sander mee terug verdedigde. Zijn tegenstander eruit sprintend eindigde hij overwinnend op linksback. Ronald redde prachtig op een knoeter van een pegel. Wilmer keek met de bal een keer achterom om te zien hoe z’n tegenstander stof hapte. Dennis pegelde schitterend maar de keeper liep er reddend tegenaan. Sjakie zette Alex voor open doel, maar hij schoot de bal vriendelijk in de handen van de keepert.

De derde helft werd vrolijk verlengd tot in het immer gezellige café de Cerck en het was nog lang gezellig (naar verluid). Doeg

De De Cerck-equipe speelde thuis tegen BSVV 4. FIT Boys 4 won met 3 – 0.

De Jumbo Mulder-dames gingen op bezoek in Assen bij Achilles’94 VR2. De selectie werd aangevuld met MO17-speelsters Sophia en Ilja. Tijdens deze wedstrijd liet het team twee gezichten zien en toonde ook een enorme veerkracht. Bij rust stond de ploeg van trainer/Coach Sander van der Woud nog achter. In de tweede helft kwam ST Beilen/FIT Boys VR2 razend knap terug en vlak voor tijd maakte Willeke de Boer met haar derde doelpunt van de middag de 3 – 3. Er leek dus toch een punt meegenomen te worden uit Assen, maar helaas. In de blessuretijd maakte Achilles’94 VR2 toch de 4 – 3. Zo jammer….. Maar wel super geknokt met z’n allen en dit biedt zeker perspectief voor de rest van het seizoen.