FIT Boys 2 en ST Beilen/FIT Boys VR2 winnen beide

5 december 2015

FIT Boys 2 ging op bezoek bij SVBO 2. De Machinefabriek Van der Velde & Boerhof-equipe won met 1 – 3 en blijft het uitstekend doen in de competitie.

ST Beilen/FIT Boys VR2 doet het ook al zo goed in de competitie. Uit tegen Smilde’94 VR1 werd er met 0 – 2 gewonnen:

VR2 doet zich zelf te kort, maar wint wel.

(verslag: Moniek Brink)

Op een gure december zaterdag speelde Vrouwen 2 in en tegen Smilde. Terwijl Sinterklaas en zijn Pieten de jeugdspelers op sportpark Noord-West vermaakte, reisden spelers en staf naar Smilde voor de gemeentelijke derby. De stand van zaken van beide teams was duidelijk. ST Beilen/Fit Boys doet al het hele seizoen mee bovenin en Smilde probeert het hoofd boven water te houden door zo af en toe punten te sprokkelen. Een kampioenskandidaat dus tegen een laagvlieger.

Vanwege het verschil op de ranglijst was het doel van deze middag duidelijk, veel scoren en geen tegendoelpunt krijgen. En daar ligt zeker een uitdaging voor de dames van VR2. Niet zo zeer om geen tegendoelpunt te krijgen, maar om een grote score neer te zetten. VR2 wint veel wedstrijden, maar wist dit nog nooit met een groot verschil te doen. Vandaag zou dat moeten gebeuren met veel druk naar voren op de verdediging van Smilde. Maar dit kwam er de eerste helft totaal niet uit. Achterin had Beilen/Fit Boys moeite om de lange ballen op de snelle spitsen van Smilde te pareren en kwam daarmee een paar keer zeer goed weg. Ook aanvallend kwam het bij de Beilenaren niet uit de verf. Het lukte de ploeg niet om de bal in de ploeg te houden en verspeelde hiermee veel onnodige energie. Tussen alle frustratie door was er één speelster die hier niks van aantrok en dat was Isa. Isa heeft een lastige periode achter de rug waarin ze veel last had van Pfeiffer, maar daar is de laatste weken weinig meer van te merken. Ze zorgde vandaag dan ook voor één van de weinige lichtpuntjes in de eerste helft. Met een werkelijk waar wonderschoon schot schoot ze van ongeveer 25-30 meter de bal over de keeper de goal in en bracht hiermee de bezoekers op voorsprong.

In de rust werd aan elkaar duidelijk gemaakt dat het de tweede helft echt beter moest. Want van de afspraken die vooraf gemaakt zijn, kwam weinig terecht. En het begin van de tweede helft was inderdaad veel beter dan de eerste helft, een wereld van verschil. Langs de lijn was het genieten, want het voetbal wat we graag willen spelen lukte ook. Mooie aanvallen werden op de mat gelegd, veel combinaties over de grond die vaak eindigden met dreiging voor de goal. Dit resulteerde dan na rust al snel voor de verdubbeling van de voorsprong. Danielle wist de bal te ontfutselen van de verdedigers van Smilde en had de bal voor het intikken. Dit zou, gezien het spelbeeld, het startschot moeten zijn om Smilde op de slachtbank leggen. Na de goal was opnieuw Danielle nog één keer zeer dicht bij een goal met een schot op de lat, maar daarna zakte het niveau opnieuw in. Soms zie je op televisie een wedstrijd voorbij komen van bijvoorbeeld Ajax of PSV. Ze spelen tegen een laagvlieger, hebben een voorsprong opgebouwd dus de buit is binnen en waarom zou dan nog meer energie gegeven moeten worden? Want van enige tegenstand was in zo’n situatie weinig sprake. Dit was ook de situatie waarin de wedstrijd in Smilde verkeerde. Spectaculair was het niet meer, Smilde is in de tweede helft niet meer in de buurt van Willeke geweest, dit was de verdienste van de Beiler verdediging en Beilen/Fit Boys was niet meer bij machte voor direct gevaar voor de Smildeger goal. Eindstand 0-2.

ST Beilen/Fit Boys VR2 is wel degelijk één van de betere teams in deze competitie en daarmee gelijk kampioenskandidaat. Het wint haar wedstrijden, krijgt nauwelijks tegengoals, laat staan kansen tegen. Het is nu taak voor het team om zich eerder te belonen voor het geleverde werk. Het team snakt naar een wedstrijd waarin het met een grote overwinning overtuigend wint van de tegenstander. Ondanks de goede resultaten is er dus nog zeker ruimte voor verbetering. Volgende week een nieuwe kans voor Vrouwen 2 om een mooie pot op de mat te leggen. Dan moeten de moeders en dochters van Hoogezand VR1 het volgende slachtoffer worden. 14:30 aanvang, sportpark Noord-West, zie jullie dan!