FIT Boys 2 pakt eerste bekerwinst, jeugd verliest

20 augustus 2016

De Machinefabriek Van der Velde & Boerhof-equipe speelde thuis voor de beker tegen ACV 4. ACV 4 is een team dat veel ex-1e elftalspelers (hoofdklasse) herbergt en dus best aardig kan voetballen. FIT Boys 2 was lang niet compleet. Er was een keeperprobleem door een bedrijfsongevalletje bij Joost van het Reve en de afwezigheid van Remco Reinders. Gelukkig kon 7×7 keeper Ronald Nijwening keepen. Qua spelers zat trainer/coach Henk Everts ook krap, maar gelukkig kon FIT Boys 3 en JO19 hem uit de brand helpen. Gastspelers waren Stefan Eefting (JO19), Ronald van Waardhuizen, Wesley Teims, Edwin Roijinga en Alfons Pot (allen 3e).

De wedstrijd was amper op gang of Alfons Pot wist de bal van de voet van de ACV-keeper te snoepen en kon de 1 – 0 scoren in het lege doel. Aan de andere kant kreeg ACV een penalty na een door scheidsrechter Martina Boer terecht gegeven strafschop na hands. De penalty werd ook niet erg goed ingeschoten, maar Ronald Nijwening had een geweldige reflex en pakte de penalty klem en zo bleef de stand 1 – 0. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft vielen er nog 6 doelpunten. 4 voor FIT Boys en 2 voor ACV en zo werd de eindstand 5 – 2. ACV-leider Alex Stam zag zijn elftal erg slecht spelen. “Wij spelen reserve 1e klasse, maar als we zo het seizoen ingaan gaan we het heel lastig krijgen. En dat terwijl we vorig seizoen om de bovenste plaatsen meededen” was het commentaar van een teleurgestelde Alex na afloop.

Woensdag 24 augustus speelt FIT Boys 2 om 18:45 uur thuis op Sportpark Noord-West zijn 2e bekerwedstrijd tegen LTC 2.

De jeugd van FIT Boys had ook zijn eerste bekerwedstrijden.
FIT Boys JO13-1 (1e klasse) ging op bezoek bij De Weide JO13-1 dat hoofdklasse speelt. FIT Boys JO13-1 is nog lang niet compleet. Van de aanwezige D-pupillen (veel spelers zijn nog op vakantie) moest trainer/coach Maarten Paping een team formeren. Er werd met 6 – 0 verloren, maar ondanks de uitslag had Maarten ook de nodige goede dingen gezien. JO13 heeft nog even de tijd om de winnende formatie te formeren. 10 september start de competitie.

FIT Boys JO15-1 kampte met hetzelfde probleem qua spelersaantallen. Het kon 13 spelers op de been brengen van de ruim 30 spelers die dit seizoen gaan uitkomen in de JO15. Door de late vakanties in het noorden, kan er nog niet getraind worden met de beoogde teams. Bij Beilen JO15-1 leek het elftal al meer compleet en dit team speelde behoorlijk verzorgd voetbal en stond bij rust al met 4 – 0 voor en voegde daar de 2e helft nog 3 doelpunten bij (eindstand 7 – 0). Ondanks de uitslag zag trainer/coach Mark Visser ook goede dingen en weet nu wel wat er goed en fout gaat en kan daar in de trainingen en bij het bepalen van de selecties van JO15-1 en -2 rekening mee houden.

Woensdag 24 augustus speelt FIT Boys JO13-1 thuis op Sportpark Noord-West om 19:00 uur tegen Beilen JO13-1. Op diezelfde dag ook om 19:00 uur speelt FIT Boys JO15-1 thuis tegen VKW JO15-1.