FIT Boys 2 vindt Waterloo in Noordwolde

6 juni 2018

(Foto’s: Maurits Beuling)

FIT Boys 2 haalde met een keurige 3e plaats de fictieve 3e periode in de reserve 3e klasse. Dat leverde een mooi toetje op in de vorm van de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse. VVK 2 zou de eerste tegenstander zijn, ware het niet dat deze ploeg zich terugtrok. Ze wilden niet promoveren, dus was de Machinefabriek Van der Velde & Boerhof-equipe het 1e weekend vrij. 9 juni stond de wedstrijd in de 2e ronde op het programma uit tegen Noordwolde 2. Maar FIT Boys 2 gaat dan een weekend weg met de ploeg en staf. Na wat overleg werd de wedstrijd verplaatst naar woensdag 6 juni.

De ploeg van trainer/coach Tristan Haurissa, trainer Arjan Schepel en leider Marten Oldersma ging met een selectie van 16 spelers richting Noordwolde. Een klein dorpje net boven de stad Groningen, waar je als je even gas geeft ook zo weer uit bent. Maar uiteindelijk vond iedereen het voetbalveld, ook Pa en Ma Haurissa nadat zij in Noordwolde in Friesland waren geweest (iets voor de Oogklep?). FIT Boys begon heel slecht aan de wedstrijd en hielp Noordwolde in het zadel. Een verkeerde inspeelbal van achteruit werd onderschept en de spits stond op rand zestien helemaal vrij. Zijn inzet werd nog gekeerd door keeper Jeroen Ebbinge, Speler van het Jaar 2018, maar kon niet klem worden gepakt. De andere spits was scherp en tikte de bal binnen (1 – 0). Een tegenvaller, maar geen wake-up-call voor FIT Boys. Het bleef grossieren in slechte passes en makkelijk balverlies. Zo ontstond ook weer een corner en die werd gemakkelijk binnengekopt (2 – 0). FIT Boys begon scherper te spelen en kwam zelf nu ook af en toe gevaarlijk richting doel van Zuidwolde. Bij een prima steekpass kon Mark Visser net binnen de zestien aanleggen en zijn schot verdween in de lange hoek (2 – 1). Het moest toch kunnen. Scherp verdedigen achterin en de kansjes zelf afmaken. Maar al snel kwam de volgende domper. Zuidwolde kon naar hartenlust combineren en vanaf de achterlijn werd bij de 2e paal een volledig vrijstaande Noordwoldenaar gevonden die binnentikte (3 – 1). Een deceptie leek zich af te tekenen en de teleurstelling was groot aan FIT Boys-zijde bij spelers, staf en het meegereisde publiek. Toch kwam de aansluitingstreffer nog voor de rust. Uit een voorzet hakte spits Leroy de Bruijn de bal in het doel. Een echte spitsengoal en de 3 – 2. En ook de ruststand.

Na de rust ligt de eerste Noordwolde-speler na 50 minuten al met kramp op de grond. Het is warm en benauwd weer en dan moet je wel voldoende blijven drinken. Ook aan FIT Boys-kant kampen sommige spelers met wat krampverschijnselen. Maar FIT Boys voert de druk op en speelt eigenlijk bijna de hele 2e helft op de helft van de tegenstander. Er komen ook wel mogelijkheden en een paar goede kansen. Met afstandsschoten staat het vizier niet scherp en de kleine kansjes worden gemist. Het is steeds oppassen voor de snelle uitvallen van NoordWolde, maar die kunnen steeds weer in de kiem worden gesmoord. Al moet keeper Jeroen Ebbinge nog één keer handelend optreden één-op-één, maar hij sleept de ploeg erdoor. De tijd tikt door in het nadeel van FIT Boys. Alle aanvallende wissels en intenties ten spijt weet de ploeg niet meer te scoren en er dus geen verlenging uit te halen. Noordwolde haalt na 90 minuten opgelucht adem en FIT Boys treurt. Door een slechte 1e helft vindt FIT Boys 2 zijn Waterloo in Noordwolde of all places.

Het seizoen zit er nu echt op en FIT Boys 2 kan vakantie gaan vieren, om volgend seizoen weer te acteren in de reserve 3e klasse.