Niet zomaar een zaterdag….

5 oktober 2019
de Webmaster

Het is zaterdag 5 oktober 2019, een mooie droge dag voor een perfecte voetbal zaterdag. Voor iemand die 2 teams mag begeleiden en coachen een mooi vooruitzicht. Op alle mogelijk manieren werden we deze week op de hoogte gehouden hoe Fit Boys de komende dagen zou omgaan met het verschrikkelijke nieuws wat we te horen hadden gekregen eerder deze week. Om 8.30 uur aanwezig zijn met de jongste helden voor de toekomst Fit Boys JO8. Bij binnenkomst van de kantine voelde je al een warme sfeer, de voorzitter maakte een mooie tafel met 2 kaarsjes. Meneer de voorzitter mijn complimenten hoe je deze week de club hebt geleid.

De wedstrijd met JO8 begon iets later, doeltjes halen, veld klaarzetten, we hebben het allemaal over voor onze kleine helden die stonden te trappelen om te beginnen. Wedstrijdje ging helaas verloren maar wat een plezier stralen die mannetjes uit als je hiernaar kijkt dan heb je zeker het gevoel dat dit wel goed gaat komen de komende jaren. Ook al willen ze graag een keer winnen. Je wil altijd winnen, maar helaas verliezen hoort er ook bij. Volle kleedkamers met 3 teams tegelijk douchen in een kleedkamer, het is allemaal toch wat. Totdat je weer in de kantine komt dan denk je, je verliest een wedstrijd we maken ons druk om een volle kleedkamer, het licht van de kaarsjes op de tafel links brengen je weer terug in de realiteit, de minuut stiltes die er waren bij alle wedstrijden er is meer dan alleen voetbal. Tegenstanders komen ook de kantine binnen en staan even stil bij het tafeltje, ze tonen respect. Respect wat je soms mist in het voetbal, in het normale leven op je werk.

Dan was het ook tijd om het 2e voor te bereiden op de wedstrijd, de hele week overleggen wie is er wel wie niet wie doet waar mee wie is er nog ziek. Het was 10.30 uur de bespreking is daar en alles was rond. We staan nog weer even stil bij hetgeen wat deze week was gebeurd, er zal een wedstrijd gevoetbald moeten worden en die wil je toch afsluiten met een goed resultaat. Bij aankomst bij SC Angelslo werden we hartelijk ontvangen en gaven meteen aan gehoor te geven aan de minuut stilte voor de wedstrijd. Het was even stil in het grote Emmen, stil staan bij het overlijden van een Fit Boys lid, het broertje van 1 van onze spelers, iemand die plotseling weg valt binnen een gezin. In zo`n minuut gaat er van alles door je heen. Het fluitje ging en de minuut was voorbij. Je wenst elkaar succes en de wedstrijd moet maar beginnen. Voor de wedstrijd begroette ik oud-leider van het eerste en zijn partner nog die speciaal kwamen kijken voor Jos, maar helaas was hij ziek. Ze besloten toch de hele wedstrijd te gaan kijken. Het werd 2-2 en ook daar gebeurde van alles. Na de wedstrijd was een kort gesprek met de oud-leider genoeg om weer verder te kunnen en het warme gevoel van een spelersgroep en de club hebben dit een speciale dag gemaakt voor mij.

Fit Boys zal je omarmen in moeilijke dagen, we moeten er trots op zijn om bij zo`n mooie vereniging te mogen zijn.

Tristan Haurissa.