Volle winst voor FIT Boys 2, 3, 4 en VR2

26 november 2016
de Webmaster

FIT Boys 2 kreeg sc Angelslo 2 op bezoek. De Machinefabriek Van der Velde- en Boerhof-equipe won eenvoudig met 5 – 0. Met die uitslag blijft de ploeg van trainer/coach Henk Everts bovenin meedraaien. LEES HIER alle uitslagen, de stand en het programma.

FIT Boys 3 maakte de omgekeerde reis en speelde uit tegen sc Angelslo 3. Ook hier had de Bosman Watermanagement Noord-equipe geen kind aan de tegenstander. Het werd 1 – 7 en hiermee is de ploeg koploper in de stand. Jack Pot schreef het volgende verslag:

Het Driede vs Angelslo 3

Het was wel 10cm koud volgens Chantal en daarom had ik m’n wintersportkleding uit de kast getrokken. Het zou mij als toeschouwer niet overkomen dat ik kou zou lijden naast de vernikkelende wisselsspelers. Tijdens de voorbereidingen hoorde ik Marijn in de toiletruimte spreken met een tegenstander welke aan hem vroeg hoe het kwam dat wij tweede stonden. Hij klonk verbaasd. ‘Tja…’ antwoordde Marijn. ‘Gewoon alles winnen.’ ‘En hoe hebben jullie ’t tegen WKE gedaan dan?’ ‘6-2 gewonnen.’ ‘Oh die hebben wij dik verloren. En VCG dan, zijn die echt zo ruig?’ ‘Mwah,’ zei Marijn. ‘Dat valt wel mee.’ Hmm hij had verhalen gehoord. ‘Nou veel plezier zo,’ zei Marijn. ‘Ja jij ook.’ Vervolgens kwam er een clubgenoot zeiken naast de tegenstander en die vroeg hem: ‘En tegen wie moeten jullie?’ ‘Fit Boys.’ ‘Kun je die hebben?’ ‘Ik ben bang van niet,’ zei de kerel lachend. Toen ze allebei weg waren, verliet ik glimlachend het toilet.

Gezien de vele notities val ik met de wedstrijd in huis. Afwezig – Jeroen, Maarten, Beer en Robert. Slofstra was er wel, maar nee, ging toch maar niet mee als chauffeur, er waren genoeg auto’s. Andre miste hem. Aanvoerder Wesley stond te leiden langs de lijn, Jan Willem verviel ook in deze rol, tot Wesley hem erop attendeerde dat hij niet meer geblesseerd was, dus kleedde JW zich om halverwege de eerste helft.

Na de eerste vijf minuten werd er in de dug out voorspeld dat de wedstrijd waarschijnlijk weer eerder afgevloten zou worden, want het leek erop dat het prijsschieten zou worden deze wedstrijd. Waarop Edwin riep in’t veld: ‘Weinig lopen, veel spelen!’ Het duurde maar even of Angelslo stond als handballers hun eigen zestien te verdedigen, hun hele team stond op de eigen helft. Het gaf Joost, onze ausputzer vandaag, het vertrouwen om de middellijn over te steken. Helaas voor Angelslo viel hun keeper geblesseerd uit. Hun nr. 10 greep direct zijn kans en nam de positie tussen de palen in. Even tevoren had hij nog geroepen: ‘Pfff…iets duidelijker inspelen alsjeblieft…’ gevolgd door snakkende ademhalingen. Bij keeper 1 had Sjakie al weten te scoren uit een lange bal van Robin en stond het 0-1 voor ons. De nonchalance en onderschatting bij ons waren niet van de lucht en daardoor werd Robin gekoekoekt door de vernuftige 53-jarige spits. In minuut 15 schoot Sjakie door de handbal-verdediging heen op de paal, hij had genoeg van het gepingel. Twee minuten later maakte Sjakie een fantastisch stiftje, maar keeper 1 redde, echter reageerde spits Niek attent: 0-2 voor ons en appeltaart voor Niek. Even later kapte Marijn een paar man uit in de zestien en ging hij over de knie. Er werd naar de scheids gekeken, maar deze koos ervoor om ons zulke cadeaus te onthouden. Sjakie werd daar in de tweede helft ook de dupe van, een actie van hem op een steekbal van Berry werd daardoor niet met een goal bekroond.

Na Marijn zijn actie in de zestien belandde uiteindelijk de bal weer bij Sjakie en deze gaf een no look pass op Marijn bij de tweede paal, maar keeper 1 doorzag dit. Dat was het moment dat hij geblesseerd raakte en helaas het veld verliet. Marijn was vandaag getergd als rechtshalf/voor, hij verscheen namelijk weer voor de goal en maakte een fantastische omhaal op de voorzet van Sjakie. Helaas miste deze het doel. Van zulke acties kreeg ik’t warmer als toeschouwer en dit was precies de reden waarom Janneke was komen opdagen als supportert. Het was nog maar minuut 25 vd eerste helft. Sjakie had het maar druk op links, maar gelukkig scoorde Niek wel uit zijn voorzet door netjes voor de man te komen – 0-3 en niet meer appeltaart voor Niek. Angelslo rook even een kansje toen hun spits de blindeloze terugspeelbal van Joost op Ebbie onderschepte, gelukkig smoorde Robin de kans in de kiem. In de dertigste minuut speelde Alex Niek in, deze stuurde Sander de hoek in en Sander legde hem perfect voor Edwin klaar op de zestien. BAM schot – 0-4 door Edwin. Had Ebbie dan niets te doen? Jawel, hij zette een goeie muur neer en stopte de vrije bal die Angelslo bij een sporadisch moment op onze helft had gekregen. Alex nam af en toe in de wedstrijd de show over. Hij sprintte de diepte in, maar Joost passte net achter hem. Bij een tweede actie legde Alex tweemaal met diepgang een tegenstander in de luren (inclusief een panna). Een derde maal was helaas teveel van het goede. In de tweede helft liet hij zich weer zien. Wilmer raakte geïnspireerd door Alex en bij een duel liep Wilmer hard voor de bal langs zonder hem mee te nemen, waardoor de tegenstander in de war raakte en de bal over de zijlijn ging zodat Wilmer mocht ingooien. De spits probeerde Robin nog enkele malen tussen de benen door te spelen, maar Robin was een gewaarschuwd mens en telde voor twee. Wesley keek tevreden vanaf de zijkant toe en besloot een doorlopend wisselbeleid op te stellen.

De tweede helft – Sjakie kreeg de bal in de spits ingespeeld en probeerde achter het standbeen door te kaatsen. Dat mislukte eerst, maar hij belandde toch voor Marijn op rechtsvoor. Sjakie sprintte door, voorzet, goal! 0-5.
Onze zesde goal was één over vele schijven. Joost bouwde op als laatste man. Hij speelde Wilmer in op linksback. Deze speelde Jan Willem in op’t middenveld, welke de bal goed meegaf op Edwin, deze speelde Sander strak in. Sander gaf de bal mee op de diepgaande Alex. Alex keek, zag Marijn voor de goal en bediende laatstgenoemde op maat met zijn linker. Marijn tikte simpel binnen – wereldgoal! Hierop volgde een kleine dip waarbij Edwin onverwachts getunneld werd door een vernuftige Angelslo’r. Even later verloor Sander een duel op’t middenveld waaruit Angelslo zijn spits bij de tweede paal vond en deze schoot de eretreffer binnen: 1-6. Een dreun die Robin niet koud liet en even liet hij zich een aantal malen aftroeven door de slimme spits, alle eer voor hem. Gelukkig was Joost aan’t coachen en werden de punten weer op de I gezet. Toen hij stil was, werd hem gevraagd: ‘En nu, wat moeten we nu doen?’ Edwin dacht: ‘Wat Marijn kan, probeer ik ook…’ en hij maakte een omhaal op een voorzet van Alex. Helaas, hij mistte de bal. Jan Willem was zo fit dat hij de tegenstander op de rug kon dragen. De scheids zag ook hier niets in. Even later kon JW bijna scoren uit een pass van zwengelende Sjakie en het was mooi dat hij weer binnen de lijnen te bewonderen was, steekpasjes gevend met buitenkantje voet. Sander was ook topfit en ontving de bal in de spits. Bij zijn aanname draaide hij fantastisch in één beweging van zijn tegenstander weg en hij legde aan voor een schot. Die ging echter ver naast. Een volgend mooi moment waren: de gebroeders Roijnga. Dennis ging diep op rechts en Edwin gaf hem fijn mee. Dennis verdiende een corner. Sjakie nam de corner, de keeper leek hem te pakken, echter ging hij tussen zijn benen door en nu reageerde Sander heel attent: 1-7! Afgelopen! Het was Alex en Marijn gelukt!! Hosanna, een hele wedstrijd in de benen.

Andre bedankt voor’t vlaggen! Mooi dat je mee was, complimenten. Kan je vriendje Sloffie een voorbeeld aan nemen. Doeg

LEES HIER alle uitslagen, de stand en het programma.

FIT Boys 4 kreeg nummer laatst Zevenhuizen 1 op bezoek. De De Cerck-equipe maakte het zich onnodig lastig door de 1e helft legio kansen om te scoren te laten liggen. Berjon Groenink en Arjan Schepel verschenen zelfs alleen voor de keeper, maar zagen hun inzet gekeerd (Kees had een goed advies in e rust: “Je kunt zo’n bal ook stiften.”). Toch ging de ploeg van leiders Kees van Hoorn en Hans Wilkens rusten met een 1 – 0 voorsprong door Klaas Sanders. Na rust bleef FIT Boys 4 de beter ploeg, maar wist het maar niet meer te scoren. Zo bleef de hoop aan Zevenhuizen-kant in leven om te scoren en het eerste punt van de competitie te pakken. En dat doelpunt kwam er uit een snelle tegenaanval (1 – 1). FIT Boys 4 zette alles op alles om de 3 punten te pakken. Arjan Schepel stuurde op rechts Maurits Beuling diep. Was het wel of geen buitenspel? Die vraag bleef onbeantwoord, want scheidsrechter Henk Smit liet doorspelen. Maurits zette voor en bereikte Lucas Ribberink. Die kon op de rand zestien richting keeper, maar werd van achter neergelegd. De scheidsrechter kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Berjon Groenink riskeerde een rondje bitterballen, maar schoot toch raak (2 – 1). Even later was het einde wedstrijd en pakte de De Cerck-equipe de 3e overwinning van het seizoen. LEES HIER alle uitslagen, de stand en het programma.

De Jumbo Mulder-dames van trainer/coach Sander van der Woud gingen op bezoek bij Witteveense Boys VR1 en de dames wonnen uiterst knap met 2 – 3. ST Beilen/FIT Boys VR2 staat keurig 6e in de stand. LEES HIER alle uitslagen, de stand en het programma.