VOORBESCHOUWING: FIT Boys 2 – Delfstrahuizen 2

13 mei 2015
de Webmaster

FIT Boys 2 speelt nacompetitie om promotie naar de reserve 2e klasse. Tegenstander is Delfstrahuizen 2 uit Delfstrahuizen (Friesland).

Het 1e elftal van Delfstrahuizen speelt 3e klasse A en is nog niet 100% veilig. Delfstrahuizen 2 staat 5e en eindigde 2e in de 2e periode, maar nam deze over van kampioen Olde Veste’54 3. 8 keer winst, 3 gelijke spelen en 8 verliespartijen leverden 27 punten op uit 19 wedstrijden. Het doelsaldo is 0 met 37 voor en 37 tegen. FIT Boys 2 heeft 48 punten uit 22 wedstrijden en een doelsaldo van +43 (74 – 31). FIT Boys 2 scoort dus iets makkelijker lijkt het.

Delfstrahuizen 2 speelde zaterdag 9 mei nog voor de competitie tegen kampioen Olde Veste’54 3 en speelde knap gelijk met 2 – 2.

Na zaterdag 16 mei (14:30 uur thuis) en 23 mei (12:30 uur uit) weten we of de Van der Velde/Boerhof-equipe doorgaat in de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2e klasse. Mocht dat lukken dan treft FIT Boys 2 26 en 30 mei de winnaar van de andere P/D wedstrijd ZZVV 2 – Flevo Boys 4.

Op 16 en 23 mei spelen Tonego 2 en Olympia’28 3 tegen elkaar. De winnaar hiervan speelt op 26 en 30 mei tegen De Weide 3. De winnaar daarvan treft dan op 6 juni de winnaar van FIT Boys 2/Delfstrahuizen 2 – ZZVV 2/Flevo Boys 4.

Ondanks dat het seizoen nog niet over is voor FIT Boys 2, heeft leider Fedde Boerhof mooie woorden over voor de trainer, leider en de spelersgroep:

Gewoon omdat het een geweldige groep is

Aan het einde van de reguliere competitie even een moment om terug te kijken. De start van de voorbereiding in augustus verliep stroef. Om begrijpelijke privéredenen had trainer Aaldert Hendriks zich terug getrokken als trainer van het 2de. Hierdoor moest de TC op korte termijn op zoek naar een nieuwe trainer voor het 2de. De eerste weken van de voorbereiding werden de trainingen verzorgd door Arjan Schepel en Tristan Haurissa. Gelukkig werd er al snel door de TC een nieuwe trainer voor het 2de gevonden en wel Verry Moegio. De trainingen werd vanaf toen verzorgd door Verry en Tristan. Tristan assisteerde als back-up voor Verry om hem zoveel mogelijk te informeren over de positie van de spelers en ieder zijn capaciteiten. Nu aan het einde van de competitie kan ik wel zeggen dat Verry en Tristan een geweldig koppel zijn die allebei weten waarover ze praten en wat de juiste manier van trainen is en dit op een perfecte manier kunnen overbrengen naar de groep voor en tijdens de wedstrijden.

De spelersgroep is een goede mix van jonge- en ervaren ”talenten.” De positieve coaching tijdens de wedstrijden van zowel trainer als spelers onderling hebben uiteindelijk geresulteerd dat wij ongeslagen de 3de periode hebben gewonnen en hierdoor verder spelen in de nacompetitie met het doel om te promoveren naar de reserve 2de klasse. Na 22 wedstrijden hebben wij 48 punten gehaald. Deze punten zijn tot stand gekomen door 15x te winnen, 3x gelijk te spelen en 4x te verliezen met een doelsaldo van 74 voor en 31 tegen. (Van alle teams hebben wij het minste aantal tegen doelpunten)

En nu verder in de nacompetitie met op 16 mei onze eerste thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen 2 en de return op 23 mei. Bij een goed resultaat een vervolg in de nacompetitie tegen de winnaar van ZZVV 2 – Flevo Boys 4 op 26 en 30 mei en bij winst de finale op 6 juni.

Helaas zullen wij aan het einde van de nacompetitie afscheid nemen van Verry. Persoonlijk en ik denk ook namens de spelersgroep kan ik wel zeggen dat ik dit erg jammer vind omdat ik Verry vooral als mens maar ook als trainer een geweldige persoon vind. Om maar even met zijn eigen woorden te spreken: Het is doodzonde dat je weggaat, doodzonde, doodzonde. Persoonlijk wens ik Verry heel veel succes bij zijn nieuwe club HH Combi en hoop voor hem dat hij daar net zo succesvol is als bij ons (Fit Boys) het afgelopen seizoen. Om niemand tekort te doen wil ik ook Tristan bedanken voor zijn inbreng en functie als ass. trainer. Ook door de inbreng van Tristan heeft dit ertoe geleid dat wij samen zo succesvol zijn geweest.

Als 11-tal leider heb ik het afgelopen seizoen dit met heel veel plezier gedaan, ook door de prima samenwerking met Verry, Tristan, Ronald, Martin en natuurlijk met het hele team. Mijn 23ste jaar als 11-tal leider zit er bijna op en als de spelersgroep akkoord gaat wil ik er graag weer een jaar voor gaan. Het afgelopen jaar was wel een van mijn mooiste jaren als 11-tal leider omdat de samenwerking prima was, er een goede sfeer aanwezig was in de spelersgroep, er regelmatig publiek kwam kijken tijdens de wedstrijden, de harde kern van Vrouwen 1 altijd aanwezig waren tijdens de thuiswedstrijden, Harmen de fotograaf voor de kiekjes, de kantinebezetting, de ontvangst in de bestuurskamer en ik denk het belangrijkst: ”HET WIJ GEVOEL” welke de CVV Fit Boys uitstraalt zowel naar binnen als naar buiten toe.

Laten wij proberen om samen met elkaar de kers op de taart te zetten door te promoveren naar de reserve 2de klasse. Om dit te realiseren zijn wij natuurlijk de aanmoedigingen nodig van jullie allemaal dus kom het 2de aanmoedigen tijdens de nacompetitie.

Een trotse 11-tal leider,
Fedde Boerhof.

nacompetitieFB2