VOORBESCHOUWING: Delfstrahuizen 2 – FIT Boys 2

20 mei 2015
de Webmaster

De Van der Velde/Boerhof-equipe speelt in de nacompetitie om promotie naar de reserve 2e klasse af te dwingen. De ploeg van trainer/coach Verrie Moegio en leiders Thristan Haurissa en Fedde Boerhof heeft een uitstekend seizoen gespeeld met als toetje de winst in de 3e periode en dus nacompetitie. Die startte 16 mei met een thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen 2 uit het gelijknamige dorp. Wederom speelde de ploeg een sterke wedstrijd en won overtuigend met 2 – 0 (2 doelpunten van Dirk Jan Smelt). LEES HIER het verslag van die wedstrijd.

Maar de tweestrijd is zeker nog geen gelopen koers. In Beilen ging de ploeg uit Delfstrahuizen na de 2 Р0 ook opportunistisch spelen en dat kan deze ploeg wel, al viel in Beilen daardoor geen doelpunt. Deze tactiek zal de Friese ploeg zaterdag 23 mei ook gaan hanteren en als de 1 Р0 snel valt kan het voor FIT Boys 2 een lastige middag worden. Weet de ploeg echter rustig te blijven en hun eigen spel te spelen, dan kan er zo maar een doelpuntje in geprikt worden en moet Delfstrahuizen 2 drie keer scoren om door te gaan. En dat counteren ligt de ploeg van trainer/coach Verrie Moegio ook wel met snelle spitsen Marten Oldersma en Mark Visser, die samen in de competitie goed waren voor 30 doelpunten (18 en 12). En natuurlijk met Dirk Jan Smelt, die thuis ook zo trefzeker was.

Zaterdag 23 mei rond 16:15 uur (mits er geen verlenging/strafschoppen volgen) zullen we weten wie ZZVV 2/Flevo Boys 4 treft.

En wat deden de andere nacompetitieploegen?

Flevo Boys 4 – ZZVV 2 leverde een korfbalscore op. Het werd maar liefst 3 – 12 dus lijkt de tegenstander in de volgende ronde al bekend.

Tonego 2 – Olympia’28 3 was veel spannender. Het werd 1 – 2 en die onderlinge strijd is nog niet beslist. De winnaar van deze tweestrijd treft in de volgende ronde De Weide 3 (zie onderstaand schema).

nacompetitieFB2