Achilles 1894 4 tegen Fit Boys Driede

22 september 2018
de Webmaster

Hoera, een wedstrijd! Na weken lang trainen stond er nu eindelijk een wedstrijd voor het Driede op het programma. Rond 13:57 vertrokken we richting Assen om de wedstrijd tegen Achilles 1894 4 tot een goed einde te brengen. De leiders van het Driede (Wesley en Jan Willem) hadden niet stil gezeten deze zomer en zodoende zijn wij versterkt met vier aanwinsten, namelijk: Maarten de Boer, Rienk van Ewijk, Jorick van der Laan en Harjan Schutten.

De opstelling ga ik niet geven, we zijn een team en iedereen voert zijn taak uit binnen het veld. “Je moet doen waar je goed in bent”, zei een wijs man ooit tegen mij. Na een ontspannen warming-up begonnen we aan de wedstrijd. Het balletje ging lekker rond en we creëerde een aantal kansen. De tegenstander had niet zoveel te vertellen, maar scoorde wel een mooie doelpunt uit het boekje. Een aanval over de vleugel met een puike voorzet en een kopbal tussen de palen. Geen paniek bij het Driede, we proberen de wedstrijd met minimale inzet tot een maximaal resultaat te brengen. Het tempo ging omhoog en er kwamen wederom kansen. Vanuit een corner was het Rienk die snoeihard de bal achter de keeper kopte. De stand was weer gelijk.

Na een bakkie thee begonnen we aan de tweede helft. Hier en daar vonden er wissels plaats, ook bij de tegenstander. Diezelfde wissels zorgde voor een paar gevaarlijke moment voor ons doel, maar de bal ging er niet in. Via goed combinatiespel werd de vrije man gevonden, in dit geval Berry en hij schoot de bal op de paal, in de rebound tikte Jorick de bal alsnog over de doellijn. Het Driede had de voorsprong te pakken! Daarna waren er genoeg kansen om nog wat doelpunten te maken, maar de bal ging er niet in. Het balletje bleef goed in de ploeg en de tegenstander kon niet gevaarlijk worden. Ze raakte zelf een beetje gefrustreerd, wat leidde tot een gele kaart en dan moet je als speler 5 minuten aan de kant koekeloeren. Zolang duurde de wedstrijd niet meer en het Driede speelde de resterende tijd professioneel uit. De eerste overwinning van het seizoen is binnen!

Volgende week spelen we onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Actief 2 om 14:30.

Doeg, Sjakie Kippengaas