Driede vs Vierde

20 september 2020
de Webmaster

‘Hé Oort, heb je nog gevoetbald?’
‘Wat?’
‘Of je nog gevoetbald hebt?’
‘Tomme.’
‘Te vroeg nog voor grapjes?’

Om des keizers baard betekent dat de wedstrijd nergens om gaat. Dat is natuurlijk in een competitie niet zo, maar zo voelde het wel. Het was een wedstrijd die niet gevoetbald hoefde te worden, maar wel moest. Dus dan ga je er maar staan en sta je opeens tegenover je trainingsmaten of teamgenoten uit het verleden. Het voelde raar en ik vond het niet leuk. Het was onderling gezellig in zekere zin, maar je kunt allebeide alleen maar verliezen. Dus je doet wat je kunt in zo’n situatie, niet teveel, niet te weinig.
Dankbaar waren we voor onze scheids Geert, grote dank voor je bereidheid en leiding. Onopvallend edoch aanwezig.
Gehavend traden we de weide in, Sander was er niet. Deze week mocht hij voor een derde maal vader worden, iedereen gezond en wel. Sander zelf was een beetje vermoeid, maar daar komt hij wel overheen. Van harte beste man! Het voordeel vandaag was aan onze zijde, hoewel Klaas nog wel de gelijkmaker scoorde met een prachtige kopbal in de bovenhoek uit een eveneens perfecte corner van Oort. Leon, z’n zoontje applaudisseerde het uit! ‘Dat is mijn papa!’ riep hij tegen ieder die het horen wilde. Z’n moeder hield haar rustig, zij voorzag wat komen ging. 9-1 kregen ze uiteindelijk op de doppen, geflatteerd en ergens toch terecht. Jesse viel helaas voor hen uit, samen met Oort zetten zij ons onder druk achterin. Onze verdediging miste Edwin z’n hulp, hij zat met een zweepslag gefrustreerd aan de kant. Toch stonden wij met 3-1 voor bij rust. Sjakie, Berry en Michael scoorden koelbloedig bij onze uitbraken. Schepel zei hierover – ‘Wij hebben een corner, zij scoren.’ Iedereen in zijn gezin is trouwens voor de Fc Groningen wist z’n zoontje mij te vertellen. ‘Mama ook!’
Des keizers baard. Drie weken terug speelde ik nog met het vierde mee tegen Dwingeloo en nadien zei ik tegen Marcel dat ik het altijd lastig vind om in te schatten hoe goed ik m’n best moet doen als ik met een ander elftal mee doe. Diezelfde Oosting kwam in de derde helft bij onze tafel om te evalueren. Mooie kerel, bedankt.
Het scoreverloop is mij opgestuurd, dan kunnen we de assists en goals bijhouden (zie onderaan dit verslag). Harjan had een pre assist, Memmen scoorde uit een vrije bal, de Boer had Alex in de broekzak en Booiman scoorde z’n tweede uit een mooi hakje van Berry. Er zaten fijne aanvallen bij en het scheelt als je zo vaak met en tegen elkaar hebt gevoetbald. Er werd naar elkaar omgekeken en je weet wat je van de ander kunt verwachten. Zo riep Oort fantastisch – ‘Hé waar zijn jullie allemaal? Je bent niet op vakantie!’ M’n vader stond weer langs de lijn en merkte op dat ik net zo lief de assist geef als zelf scoor. ‘Bij een assist hoef ik minder te lopen,’ zei ik hem. Sjakie moest op z’n donder krijgen zei hij zelf, zijn inzet mistte precisie. Gelukkig kiest hij z’n momenten zorgvuldig en misschien moet hij daar wat meer op vertrouwen. Berry z’n inzet was er eentje om door een ringetje te halen, 50 jaar met z’n vrouw getrouwd, een jubileumweekend weg samen, maar toch kwam hij voetballen. Bewonderenswaardig! Beertje keepte omdat Joost deze wedstrijd principieel niet wilde voetballen. Je zou het bijna geloven, maar voor de goede orde – Joost was helaas geblesseerd. Beertje kreeg een dikke voldoende. De keeper van het vierde zat het niet mee, z’n verdedigers gaven hem te veel werk. Hoewel hij één op één een paar keer goed redde. Scheper deed wat hij moest doen, helaas kreeg dat weinig erkenning. Zo gaat dat. Snel naar de derde helft. Daar troffen we elkaar zoals we wilden. Proost!

0-1 Berry uit assist Sjakie. Klassieke Berry goal.
1-1 Sanders met het hoofd.
1-2 Sjakie uit assist Berry. Niek combinatie met Sjakie. Niek gaf voor op Booiman, maar de bal kwam uiteindelijk op de achterlijn terecht bij Berry, die hem terug legde op Sjakie.
1-3 Booiman na een dieptepass van Wilmer. Wilmer ging daarvoor de combinatie aan met Harjan.

Pauze & 1,5m afstand

1-4 Alfons, schoot hem van 100m in het net
1-5 Booiman na een hakje van Berry op de 16.
1-6 Sjakie na assist Wilmer. Beetje draaien en pielen en beheerst in de hoek geschoten.
1-7 Sjakie. Assist Alfons, met een punter stuurde hij Sjakie weg, die zwengelde om Hessels heen en scoorde.
1-8 Alfons uit de corner van Sjakie.
1-9 Memmen, magnifieke vrije bal

Alfons Pot