Het Driede vs Scheemda – mweh

7 maart 2015
de Webmaster

Hallo, we zijn terug na een winter afwezigheid. Hoe gaat het met u? Heeft u ons gemist? Wij u wel. Het Driede heet u van harte welkom in de wereld die amateurvoetbal heet.

We waren ‘bijna’ allemaal aanwezig. Ik noem niet iedereen bij naam, inmiddels bent u op de hoogte van onze samenstelling, en op deze manier kan ik u meer uit de doeken doen van onze zaterdagbeleving. Het Driede staat veilig op de ranglijst, degraderen doen we niet dit seizoen, en kampioen worden kost teveel moeite. We huppelen vrijuit in de wei. Het liefst voetbalde ik alle wedstrijden thuis, dat gereis hoeft niet, echter hoort het erbij, en tijdens zo’n reisje leer je nog eens wat. Niek gaat bijvoorbeeld naar het concert van Mumford & sons in Juni, en heeft nog een kaartje over. Wie wil er met hem mee? Uw aanmelding kunt u opsturen naar de redactie. Binnen een maand zullen wij de gelukkige winnaar bekend maken, het kost u E55,-. Tevens is Wilmer schaamteloos, en draait het raampje in de auto naar beneden om een meisje op de stoep te vragen of ze een date wil met onze chauffeur. Ze werd er verlegen van en zei nee.

In de kleedkamer zat iedereen klaar, Jan Willem hield zijn toespraak. Er lag wijsheid in zijn woorden. We betraden het veld, vergaten zijn woorden, en verloren met drie tegen nul. Was het onze eigen schuld? Ja, maar wat maakt het uit, volgende week weer een kans. Terug naar de kantine. Tjonge jonge, wat was het daar druk, alle tafels bezet: de Dames, het Vierde, het Eerste, het Tweede & de B1 lieten ons weinig keuze. Verbannen naar de coulissen.

Aan tafel ving het ritueel van ouwehoeren aan. De groepsapp werd druk bezet, velen stuurden hele interessante berichten over en weer. Dat ging zo door tot een uur of drie ‘s nachts. De rest dronk onder het genot van geneuzel. Het lappen voor de drank ging dit keer heel goed, er bleef geld over. Wonderbaarlijk wat er kan gebeuren als Klaas niet bij je aan tafel zit om je ‘losstaande’ glas bier te confisqueren. Tevens praat iedereen met iedereen, en hangt er een gemoedelijke sfeer in de kantine. De ouderen van dagen hangen aan de bar zodat ze niet hoeven te lopen voor hun natje. Het is jammer dat het toilet niet naar hen toekomt. Dam weet mij te vertellen dat ‘terrasjesdag’ op zondag niet doorgaat, en Wieger zingt een operalied op de groepsapp van het Eerste. Wat is het een goeie gast. Marijn probeert via omwegen te polsen wie er over twee weken zin heeft om mee te gaan naar een wedstrijd van Liverpool, en Koskamp vroeg of ik me geschoren had omdat zijn vrouw mij er zonder baard jonger vond uitzien.

Het is een mooie wereld om in te vertoeven, de wereld van cvv Fit Boys, en als u nieuwsgierig bent geworden, heet ik u van harte welkom om volgende week de sfeer te komen proeven bij onze half drie thuiswedstrijd tegen Achilles.