FIT Boys 3 wint bij Een 1, FIT Boys 4 verliest

26 maart 2016
de Webmaster

FIT Boys 3 ging op bezoek in Eén. De Bosma Noord-equipe speelde niet met 1 – 1 gelijk, maar won met 2 – 5. Alfons Pot zei er het volgende over:

Driede vs Een 1

In het verslag van de thuiswedstrijd tegen deze mannen gebeurden er geweldige dingen. Alex had een mooie baard, Sjakie had een Cruijff moment en Joost legde in de kantine voetballogica uit. Vandaag zou niet minder mooi zijn. Helaas was Ebbie er niet bij, hij was te laat om mee te liften en parkeerde zijn auto op Noord West om daar te blijven. Onze wissels namen z’n honneurs waar wat het foto’s schieten betreft. Wederom baadden wij in de spelers en enkele mannen gaven hun plek op zodat anderen konden spelen. Bedankt daarvoor! Als los zand reden we heen en dat was wel eens anders geweest. Aangekomen in Een stond ons een verrassing te wachten. Er stonden twee keten voor ons klaar. De ene was de kantine tevens kleedkamer, de ander bezat vier aparte douches. Men was aan’t verbouwen. ‘Het wordt tevens een buurthuis,’ vertelde m’n tegenstander. ‘Heb je gisteravond ook gedronken?’ vroeg hij mij vervolgens. ‘Nee joh, daar word ik te oud voor. Vandaag voetballen he.’ ‘Ja,’ zuchtte hij met een kater. ‘Vanavond weer.’ Het was een jong binkie en dat kwam mij dus goed uit. Van deze back hoefde ik geen diepgang te verwachten. Gelukkig was hij ook nergens te bekennen toen ik de bal op de zestien kreeg teruggelegd van Sander, ik ramde hem zo met links in de verre hoek. 1-0. De meegereisde dames van’t tweede gingen uit hun dak. Wereldsupporters waren ze! Edwin sjouwde wat af op’t middenveld, geflankeerd door Habink en Alex. Beer stond onwennig op linksvoor en Sander balvast in de spits. Robin zette met Joost achterin de lijnen uit voor Rick, Anne en Dennis.

Voordat ik wist wat me overkwam stond ik links in de zestien en natuurlijk kwam Edwin mee op, maar hij stapte over m’n voorzet zodat Sander de Steeg die bal lekker in de kruising kon rammen! Lekkere pegel, wat een spits, zonde van z’n groen felle schoenen. We gingen lekker, er was tijd om om me heen te kijken en Een leek de bui alweer te voelen. Zouden ze nog wat terugdoen? Ja potverdrie, ze namen de penalty die de scheids hen aanbood aan. Joost op de lijn, bewoog wat voor de schijn, één en al focus die man. De aanloop, het schot, hij had em HIJ HAD EM! Oh grutjes, een ingelopen tegenstander was scherp en tikte de bal alsnog binnen. Zonde van Joost z’n redding! 1-2.

Drie minuten later. Joost had de bal. Hij keek, zag mij voorin tegen twee man vrij staan. Met grote precisie wist hij die bal in m’n voeten te pegelen. Ik had vijfendertig meter naar de goal te gaan met twee tegenstanders. Soms lukt er van alles en nu ook. Ik passeerde allebeide en eerde Cruijff nogmaals (we hielden een minuut stilte voor de wedstrijd). ‘Links om de keeper, speciaal voor jou Johan.’ 1-3 voor ons, assist van Joost. Rust, we bleven op’t veld. De zon scheen en de kantinejuf zat niet op zwetende venties te wachten.

Er vonden wissels plaats. Rick, Alex, Sander en Anne hadden hun diensten bewezen. Sjakie, Niek, Michel en te late Wesley betraden het veld. Tussen deze wisselingen had Een gescoord en werd gevaarlijker omdat ze hun beste speler het veld in hadden gebracht. Deze was herstellende van een blessure. Een vrije bal had Joost op het verkeerde been en in plaats van een voorzet schoot de kerel in één keer in de korte hoek. Slimme gozer. De orde werd gelukkig snel weer hersteld omdat Sjakie een penalty verdiende, en Edwin hem feilloos inschoot. Anne baalde wederom dat hij 2 minuten te vroeg gewisseld was door Berjon (ook Berjon was een vogelvriend). Habink wilde ze ook verdienen en stoomde op. Ik moedigde hem aan. ‘Ga alleen Habink, ga!’ Hij liep driest met de bal aan de voet en veroverde meters. Er doemde drie tegenstanders op, hij liep gewoon door. Nummer vier werd hem jammer genoeg teveel. ‘Nu heb je ze wel verdiend Habink!’ riep Marijn vanaf de kant. Vervolgens creëerden we enkele mooie kansen, maar het was Sjakie die het slot op de deur deed met een volley op rechts. Afgelopen, het verslag is klaar.

FIT Boys speelde thuis tegen BSVV 4. Door het terugtrekken van BSVV 3 uit de competitie is dit team behoorlijk verjongt. FIT Boys 4 is zoekende naar vorm en lijn en hielp BSVV 4 ook nog een handje. Gastkeeper Eelco Borgers (keeper van 7×7 35+ 2) kreeg een hoge voorzet niet onder controle en de BSVV-spits kopte raak (0 – 1). Pas in de 2e helft maakte de ploeg van leiders Kees van Hoorn/Geert Smit/Hans Wilkens de 1 – 1, maar nog geen minuut later lag de 1 – 2 er al weer in. Dat bleek ook de eindstand.