Het Driede vs ACV 7, FIT Boys 4 verliest

27 februari 2016
de Webmaster

Het Driede vs ACV 7

Hallo! Wrijft u de ogen maar weer uit, de winterslaap zit erop. U ziet het goed, we zijn weer begonnen met voetbal en dat kan alleen in een uitwedstrijd.

Om uw geheugen op te frissen, wij zijn het Driede en we doen wat we kunnen. Wat dat exact is weet niemand, maar we hebben plezier. De winterstop was leuk dankzij onze feestcommissie en nu stonden we plots de modder van 2015 van onze schoenen te schoppen in Assen.

Een scheids mag me vragen om me te gedragen als hij zelf ook het goede voorbeeld geeft. ‘Ik ben geen hond!’ blafte hij boos in m’n gezicht. ‘Ik ook niet,’ herinnerde ik hem eraan. Hij had me al roppig in de kop gemaakt door te laat te komen en toen ook nog eens de tijd te nemen om onze passen te controleren. Hierbij ging hij op z’n strepen staan toen Habing z’n pas niet werd gevonden. De beunhaas was er eindelijk weer eens bij, mocht hij direct het veld weer verlaten. Dat was de scheids z’n goed recht, en hierbij laat ik het. Het zou zonde zijn om deze vrijwilliger in een zwart daglicht te zetten waar hij niet hoort. Het is mooi dat hij er was, maar hij heeft nog wat te leren voor hij m’n respect verdient.

Remco was vandaag mee en dat was prachtig want daardoor stond er een mooie vrouw langs onze kantlijn. We willen Remco bij deze nogmaals bedanken. Jeroen en Joost wensen we beterschap met de blessures!

We mochten dan wel op een 1-0 achterstand komen door een verdwaalde voorzet, wij hadden het slimmere van’t spel en dat betaalde zich uit. Marijn nam een corner en met m’n scheen tikte ik em onderkant lat in de kruising binnen. Weergaloze corner van Marijn! Beer traint dit seizoen veel en dat werpt z’n vruchten af net als bij Niek. Beer zette in zijn eentje op rechtsvoor druk op de back. Hij had namelijk het spelmoment herkent dankzij het vele trainen en wist dat dit gevaarlijk kon worden. Hij veroverde de bal perfect met een sliding en schoot hem zonder na te denken over de keeper in’t doel. Schitterende actie waardoor ons vertrouwen groeide. Verse papa Stegehuis schuwde de duels ook niet, maar lag daardoor wel even geblesseerd op de grond. Hij reageerde tegen een kliertegenstander: ‘Dat kan wel zo zijn, maar dan kan het nog wel pijn doen.’ Stil was de klierjongen. Vervolgens kreeg Sjakie het weer op de heupen en vroeg ik aan spits Niek: ‘Wat ga je doen?’ terwijl we naar de goal renden. ‘Ik maakte ruimte voor jou,’ zei hij achteraf. Sjakie zag me gaan, gaf op maat voor, #sliding/intikken/panna keeper: 1-3 voorsprong. Het spel verliep prachtig, de eerste helft kabbelde naar de rust, ACV ging in de aanval maar stuitte bij de zestien op Sander welke de bal naar mij speelde. Sjakie, de luie donder en slimme man, stond nog voorin te wachten en ik begreep dat hij z’n krachten spaarde voor een sprint. Die kon die krijgen, dus lange bal, hij sprinten, slalommen, en elf tegenstanders uitgekapt later tikte hij de bal over de doellijn. Het was 1-4 bij rust en we waren blij.

De tweede helft was Edwin er weer bij, Ebbie was goed bezig door hem af te leveren en daarna nog foto’s te schieten. Joost hield zich Boeddhistisch stil aan de zijlijn, Habing bouwde een dug out, en ik was blij dat iedereen er was. Alex, Maarten en Wilmer kwamen de tweede helft binnen de lijnen. Anne ging er net op tijd uit, ad interim leider Jurjen voelde namelijk dat er een penalty aan zat te komen. De vogels in de bomen van Assen zijn van het beschermde soort en Jurjen is een dierenvriend. Voordat we die penalty kregen had ACV er 2-4 van gemaakt, en na de penalty was het 2-5 voor ons. Wesly is een teaser en besloot ACV er nog even aan te laten ruiken, maar verder dan 3-5 liet de scheids het niet komen. Hij floot zelfs eerder af omdat hij er flauw van was. Dat sierde hem en niemand anders. Drie punten mee naar Beilen, daar kon op gedronken worden want wat waren we goed!

FIT Boys 4 ging ook op bezoek in Assen maar dan bij LTC 5. De nummer laatst uit de competitie had wat personele problemen door de voorjaarsvakantie en leende wat spelers van andere teams. FIT Boys 4 moest de punten in Assen laten en verloor met 4 – 3. Echt inhaalweekendvoetbal (3x woordwaarde, 2x de letterwaarde).