Het Driede draaft maar door

31 oktober 2022

Na vorige week de wekker te moeten zetten op de zaterdagmorgen, mochten we vandaag gewoon om 14.30 aantreden tegen Stadskanaal. De ene met een kater en de andere topfit. Niek moest vandaag verstek laten gaan omdat hij druk bezig is met verhuizen, gelukkig was zijn broertje Harjan aanwezig, die de taken overnam van Niek. Zo werden de ballen opgepompt en werden de bidons gevuld en nam Harjan zelfs de taak op zich om te gaan vlaggen.

Voor de wedstrijd begon is er goedkeuring gegeven door de aanwezigen om een nieuwe transfer te bewerkstelligen. Er zal zeer waarschijnlijk een internationale Poolse speler aan onze selectie toegevoegd worden, hij vergelijkt zichzelf als de Poolse Karim Benzema.

De opstelling was gemaakt en we konden beginnen met de warming-up, de tegenstander was inmiddels al druk bezig met meerdere oefeningen die uitgestald stonden op het veld. Bij ons gaat het er iets anders aan toe. De ene rookt een sigaret en de andere loopt een aantal keer rustig heen en weer om een beetje warm te worden, ook zijn er spelers die een keer of 30 keer op doel schieten. In ieder geval het werkt tot nu toe prima. Drie minuten voor tijd kwam scheidsrechter Geert Smit op het veld en fluit op karakteristieke wijze op zijn fluit (aan de andere kant van Beilen te horen) dat de wedstrijd kon beginnen.

We begonnen de wedstrijd met lekker veel balbezit, met de drang voornamelijk naar voren gericht. Binnen no time stonden we met 4 achterin te voetballen en 6 in de voorhoede, wat voor veel balverlies zorgde en weinig ruimtes waarin gespeeld kon worden. Door het lakse omschakelen van de tegenstander kregen ze kleine kansen die onschadelijk werden gemaakt door onze fel verdedigende achterhoede. De aanvallers wisten zich geen raad met onze verdedigers en probeerden voornamelijk met hun armen de jongens van zich af te houden. Zo ook kreeg Ruud Smit een elleboog vol op zijn neus (wat niet expres ging), waardoor hij met een bloedneus naar de kant werd gehaald. Buurman (Raymon) kwam in het veld op de rechtsbuiten positie, waardoor Alfons terug werd gezet om de controle op het middenveld te behouden. Karsten (terug van weggeweest) zakte ook een positie en nam de plek over van Ruud. Sjakie had het weer op zijn heupen aan de linkerkant en zwengelde als vanouds door de defensie en legde de bal panklaar voor de ingevallen buurman die geen fout maakte en de 1-0 op het scorebord liet noteren. Het spel werd wat beter en Alfons kwam met een aantal prachtige passeeracties alleen voor de keeper, omdat zijn nichtje Maud aan het kijken was koos Alfons niet voor een normaal schot, maar besloot achter het standbeen te schieten. Helaas had de keeper zich goed ingelezen en wist precies Alfons ging doen en hield de bal tegen.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en gingen we vol op jacht naar meer doelpunten. William ging spelen op de linksbuiten positie en Ruud kwam er weer in op de voorstopperpositie.

We begonnen de 2e helft er goed en kansen stapelden zich op. Sjakie ging ditmaal als spits aan de wandel, werd vastgehouden kreeg een tikje links en recht, maar sneed als een mes door de boter door de verdediging en legde de bal klaar voor de inkomende Berry, die met een sliding de bal in het doel werkte. De ban was gebroken en buurman begon steeds beter te spelen aan de rechterkant, zo goed dat binnen 5 minuten 2 tegenstanders van hem met geel eraf moesten. De 3-0 zal al gauw komen door een assist van Alfons op de veel scorende middenvelder Mark. Binnen 2 minuten mocht buurman zijn 2e goal maken op aangeven van Berry.

Inmiddels was Beertje (Sander v/d Woud) klaar om in te vallen en deed dat niet onverdienstelijk.

Berry dook weer op in de 16, haalde de achterlijn en legde de bal panklaar voor Beertje die de 5-0 maakte.

De 6-0 was een penalty die opgeëist werd door Beertje en die feilloos in de rechterhoek werd ingeschoten. Met zijn 2e van deze prachtige zonnige dag schoot hij de wedstrijd op slot. Al het toegestroomde publiek werd opgezocht en bedankt, leuk dat jullie er allemaal waren.

Na de wedstrijd kregen we een drankje namens Wilmer, die sinds 10 oktober vader is geworden van zijn dochter Hester Diara Schuring. Bedankt en gefeliciteerd!