Het driede elftal

30 augustus 2014
de Webmaster

Ten eerste willen wij als derde elftal de keeper van ONR sterkte wensen met zijn herstel. Mooi kloten.

Het was dertig augustus twee duuzend veertien. Deze dag beleefde je maar één keer in je leven. Het weer – best aardig. ‘Heb je er zin in?’ vroeg Jan Willem mij. ‘Jazeker, alleen eerst nog even voetballen.’ Ons Marijn had een oefenpartijtje geregeld tegen het vierde elftal van ONR. Een uitwedstrijd verdorie, en Marijn was er zelf potverdrie niet eens bij. ‘Ik moest werken,’ verklaarde hij achteraf in de kantine, zijn biertjes strelend. Er waren meer spelers afwezig. Met moeite waren veertien man geregeld, waarvan twee gastspelers. Gert Jan en Martijn bedankt! Ik wil de afwezige medespelers geen schuld in de schoenen schuiven, want voetbal draait om plezier. Ze verschijnen neem ik aan vanzelf ten tonele als de competitie begint. De nieuwe tenues werden in de kleedkamer uitgedeeld. Er zijn meningen over. ik vind ze mooi, goed werk Sander en Combisport! Bosman Watermanagement Noord bv wij stellen uw sponsoring zeer op prijs! Kom aanstaande zaterdag gerust eens langs voor onze eerste competitiewedstrijd om half drie op sportpark Noord West. De derde helft begint rond half vijf.

‘Hoeveel tijd zal ik nog hebben? We waren aan de late kant, tien minuten warming up? Hoe lang zit ik hier al? Niet teveel druk zetten, dat bespoedigt de zaak niet. Ontspan.’ Na mijn toiletbezoek spoedde ik mij naar het veld, hopende nog op tijd te zijn om mijn basisplaats in te vullen. Halverwege zag ik spelers heen en weer rennen. Dat kon nog de warming up zijn. ‘Ho, wacht even, wat doet die van Roden daar tussen onze spelers?’ Kak…ik was te laat. ‘Mag ik er nog in?’ vroeg ik Jan Willem, onze tactische man aan de lijn. Ondertussen stond ik al half in het veld. ‘Nee, nee, je bent te laat, je staat wissel.’ Shit. Gelukkig scheen de zon. Vanaf de zijkant aanschouwdent Wilmer, Martijn (als grens), Jan Willem, Jeroen, en ik de partij. Sjakie zwengelde ook in dit team en dat maakte mij blij. Eénmaal sneuvelde hij door een tackel, vrije bal. Ruben (die dankzij mijn toiletbezoek niet op zijn geliefde&beloofde laatste man positie kon starten) nam plaats achter de bal, en BAM … op de paal. Niek was een fijne balvaste spits, Koskamp sjouwde en riep op rechtsvoor, Maarten ondersteunde hem op rechtshalf, Michel kweet zich zoals altijd van zijn taak op rechtsback, Wesley stond ook in zijn nieuwe elftal zijn mannetje, ditmaal op links iets, Frans verving uitstekend onze geblesseerde keepert Jeroen, Gert Jan leek nooit weggeweest te zijn, Berjon spurtte over de linkerflank, en Sebastiaan vormde het slot op de deur. Ons elftal speelde lekker op balbezit, we hadden de overhand. Af en toe werden we onzorgvuldig, mensen die uit hun positie liepen, dat had Jan Willem goed in de smiezen. Het leek zomeravondvoetbal op een zaterdagmiddag.

Tijdens een uitval van onze kant, viel de bal op rechtsvoor tussen André en de keeper in. Beiden gingen het duel aan, en de keeper liep hierbij ongelukkig een dubbele beenbreuk op. Er bereikte ons vandaag het bericht dat hij gisteren drie uur geopereerd werd, en een pen in zijn been heeft gekregen. We hopen allen op een goed herstel. Gelukkig gaf iedereen van ONR te kennen dat het niemand zijn schuld was. Beide spelers gingen fair het duel in. Na een half uur spelen werd het duel logischerwijs gestaakt.

In Beilen konden wij de tweede helft van het eerste elftal nog even aanschouwen. Elwin zei achteraf dat de eerste twintig minuten goed waren. De derde helft begon vroeg dit jaar. Tot volgende week!

Alfons Pot