Het Driede tegen Actief 2

29 september 2018

Hoera, nog een wedstrijd voor het Driede. Na de drie punten van vorige week en de scherpe midweekse training mochten weer een wedstrijd afwerken, ditmaal tegen Actief 2. Om 13:45 uur aanwezig zijn was voor sommige spelers al een opgave i.v.m. Das Große Beiler Oktoberfest. Het vinden van een keeper was deze keer een uitdaging. Meneer R. Nijwening heeft ons uit de brand geholpen. Ik ben vergeten om hem te bedanken, dus bij deze: Dank je wel.

De aftrap werd genomen op veld vijf met een heerlijk zonnetje op onze bakkes. Voordat we in ons spel konden komen was de stand 0-1. Wederom, zoals vorige week, een prachtige aanval van de tegenstander. Over de vleugel, voorzet en strakke kopbal in de hoek. Na dit snelle tegendoelpunt trokken we het spel naar ons toe en de 1-1 hing dan ook in de lucht. Er werden wat kansen gemist en de paal stond in de weg. Met een snelle tegenaanval ging de tegenstander richting ons doel. Er werd goed omgeschakeld door onze verdedigers, maar deze konden niet voorkomen dat de bal via een blok alsnog in het doel belandde. We staan 0-2 achter en gezien het veldspel is dat onverdiend. Gelukkig valt de aansluitingstreffer redelijk snel. Door een goede aanval krijgt Maarten Mennen de bal aan de rechterkant. Hij gaat de zestien in plaats de bal voortreffelijk in de verre hoek. We willen nu doordrukken, maar de tegenstander blijft gevaarlijk met snelle tegenaanvallen. Nog voor rust weten ze de 1-3 te scoren. Ronald stopt het eerste schot van de aanvaller. Het zit deze middag niet mee en via de kluts krijgt dezelfde aanvaller nog een kans en ditmaal prikt hij de bal wel binnen.

In de rust proberen we te analyseren wat er precies fout gaat. Het is allemaal niet zo moeilijk, we moeten de kansen die we krijgen omzetten tot doelpunten. Er worden wat spelers gewisseld en we betreden het veld met positieve intenties. We vallen echter weer in ons oude patroon. Genoeg balbezit, genoeg kansen, maar geen doelpunten. Een goede cross-pass van Alfons op de diepgaande Sjakie zorgt voor gevaar. Een prima aanname van Sjakie met rechts en vervolgens afgewerkt met links. De stand is 2-3. Langzaam maar zeker vloeien de krachten weg. We willen wel naar voren, maar de kracht ontbreekt. Het wordt allemaal wat slordig en het afwerken lukt nog steeds niet. De tegenstander komt er minder vaak uit als in de eerste helft. Toch krijgen ze nog een kans en die schieten ze binnen. De eindstand is bereikt: 2-4.

De komende weken geen verslag. De eerst volgende wedstrijd voor het Driede is 27 oktober om 16:30 tegen Rolder Boys. Dit is een lange tijd zonder wedstrijd en ik hoop dan ook dat dit niet ten koste gaat van de goede trainingsopkomst.