Het Driede tegen ACV 9

17 november 2018
de Webmaster

Hoera, we gaan op de foto! Afgelopen zaterdag, voorafgaande aan de wedstrijd, werd de teamfoto gemaakt. De sponsor Piccola Roma was er ook. Over vele jaren zien we deze foto terug en verschijnt er een lach op ons gezicht. Wat een fantastisch team was dat, zullen we dan denken. Of voetballen we dan nog steeds samen als team? Je weet het niet. Wat ik wel weet is hoe de wedstrijd van afgelopen zaterdag ging en dat zal ik u dan ook vertellen.

We begonnen iets later aan de wedstrijd. De tegenstander had maar tien man gereed staan, maar er kwam nog versterking aan. Na een minuut of twaalf wachten konden we dan toch beginnen. We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden een paar kansen, maar Sjakie had zijn vizier nog niet goed staan en Berry schiet niet met rechts en als je niet schiet kan je niet scoren, zei een wijs man ooit. Wederom verpruts Sjakie een kans en uit de tegenaanval schiet ACV de 0-1 binnen. Dikke kak! Dit moeten we even snel rechtzetten en zo het geschiedde. Via een schitterende aanval over de linkerflank met Gert Jan Mellema, die in een combinatie met Rienk een prima voorzet aflevert, schiet Jorick de 1-1 binnen. De weg naar het doel is gevonden en we drukken ACV terug. Via een fantastische dieptepass, met veel gevoel, weet Alfons de bal naar Sjakie te spelen. Hij gaat op het doel af en schuift de bal langs de doelman, 2-1. Hatseflats, de achterstand is alweer weggewerkt. We gaan direct door. Berry controleert een hoge bal rond de zestien meter, Sjakie komt er omheen, krijgt de bal van Berry en schiet snoeihard de bal in het doel, 3-1. De tegenstander begint wat tegen elkaar te knorren en er vinden wat wisselingen plaats. Dit mag echter niks baten. Via een goede pass van Berry komt Alfons op de rechterkant van de zestien meter in balbezit. Hij neemt de bal een keer mee en schiet met buitenkantje rechts de bal diagonaal in het doel, 4-1. Voor de rest is er in de eerste helft niet zoveel meer te vertellen. Behalve dat er een speler was die het nodig vond om nu al met thermokleding onder zijn tenue te spelen. Alsof het afgelopen zaterdag -10 graden was…

Het begin van de tweede helft is ronduit slecht. Ik kan u niet vertellen hoe dat komt, want als ik dat wist had ik er wat aan kunnen doen. Via een corner maakt de tegenstander de 4-2 en begint er weer in te geloven. Sander voelt dit goed aan en weet dat hij een zogenaamde “killer-pass” moet geven. Met zijn pass tussen meerdere tegenstanders door bedient hij de goed ingesneden Andre en hij schiet de bal in de korte hoek binnen, 5-2. Daarna volgen er wat afstandsschoten die in de boom eindigen en een doelpoging binnen de vijf meter die over het doel gaat. Dan is er ook nog een hoektrap aan de linkerkant genomen door een rechtsbenige, die eerst indraait, vervolgens over de achterlijn gaat, om daarna weer in het doel te draaien. Je had er bij moeten zijn om het te geloven, zeggen sommige. Ik was er bij, maar geloof het nog steeds niet. Hoe dan ook, aan het einde van de wedstrijd mag Sjakie de 6-2 nog binnen tikken. Dit na een aanval die de tegenstander omschrijft als een “FIFA” doelpunt.

De volgende wedstrijd is pas op 8 december tegen Mamio 4. De tijd is nog niet helemaal duidelijk. Dat kan 12:00 of 16:15 uur zijn.

Doeg,
Ronald