Wildervank vs. Driede – Dat kan beter!

22 november 2014
de Webmaster

‘Excusatio non petita’ – Alfons
“Het volgende verslag zal gelukkig weer geschreven worden door onze kermisvoetballer die al net zo schrijft als hij voetbalt; frivool, joviaal en soms beangstigend goed… Hij was er vandaag helaas niet bij.” Zo schreef Jan Willem in ons vorige verslag. De titel zegt genoeg – u vroeg niet om mijn excuses, toch bied ik ze aan. Ik ben Jan Willem zijn belofte niet nagekomen, dat spijt me zeer. Het begon allemaal op de vrijdag voor de zaterdag. In mijn vrienden groepsapp las ik: ‘Zo mannen, dat was de eerste nachtvorst,’ aldus Chantal Paulusma. ‘Potverdorie,’ dacht ik toen, ‘de aardappelen moeten uit de grond!’ Aangezien ik een blessure had, en niet kon voetballen, koos ik er voor om de zaterdagmiddag mijn moestuin in te lopen, en de strijd met het rooien aan te gaan. Om het voetbal en mijn team in ere te houden, ving ik precies om half drie aan. De voorbereiding was hetzelfde geweest: drie keren naar de wc. Mijn overal als tenue aangetrokken (ook groen geel), en met de hooivork als handlanger, baarde ik drie volle zakken verse eerappels. De ene nog mooier dan de ander! Jippie, en nogmaals sorry! Tot het volgende verslag!

Waar is dat jonk nou weer…. Komt ie nog? Nee, hij zit in zijn moestuin… Wat? Potverdikkie dan moet ik alweer een verslag schrijven? Ja? Oh…… Oké is goed. Nou daar komt ie dan hè, het verslag tegen de medekoploper Wildervank.

Dat kan beter! Schreeuwt Henk Gemser in één-of-andere boterreclame. Nu kunnen we er een heel mooi feitenrelaas van maken, of alle schuld op Alfons afschuiven of de andere 11 die zich hadden afgemeld, of het veld de schuld geven, of de warming-up, of de slechte coach, of de keeper, of de laatste man, of de voorstopper, of de rechtsback, of de linksback, of de twee centrale middenvelders, of de twee buitenste middenvelders, of de twee spitsen, of de verzorgster, of de auto van Dennis of de deplorabele staat van de kleedkamer… Hou maar op… De enige aanhanger van het driede die er waarschijnlijk van genoten heeft is Stevie Wonder, en als de verslagschrijver als zo cynisch wordt om hem erbij te betrekken, zullen we er verder geen woorden meer aan vuil maken; uitslag 4-0. Dat kan beter! Sorry Henk….

Hij was er dus niet onze kermisvoetballer, maar verzond wel een excuusbrief waarvoor dank. Maar Fons; alles leuk en aardig, maar bij iemand met de achternaam Paulusma weet je dat ze er steevast vijf graden naast zitten, het was dus +4 in plaats van -1, bij zulke mensen moet je altijd rekening houden met de elfstedenkoorts. In het vervolg graag even dubbelchecken, want één bron is geen bron. Maar omdat je zo’n aardig jonk bent met het hart op de goede plaats is het je bij deze vergeven…! Mits je volgende week maar een verslag schrijft, je zult overigens wel moeten want ik ben er niet ;)……