Mamio 4 tegen het Driede

8 december 2018

Hoera, oh nee toch niet. Alle voorgaande verslagen begonnen met het woord ‘hoera’, omdat ik positief aan een verslag wil beginnen. En hoera klinkt enthousiast en positief. Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag is weinig positiefs te vertellen. Mede doordat ik zelf ziek over het veld liep, maar ook de rest van de omstandigheden had geen positieve bijdragen aan ons spel. Aftrappen om 16:15, spelen op kunstgras en hier en daar wat regen en wind.

De afgelopen twee zaterdagen stonden er voor ons geen wedstrijden op het programma. Geen wedstrijdritme voor ons. We begonnen wel goed aan de wedstrijd. Hoewel de tegenstander veel balbezit had, maar niet gevaarlijk werd, kwamen wij op voorsprong door een goede combinatie door de as van het veld. De aanval werd afgerond door Berry, 0-1. Niet veel later
vonden we de vrije man aan de linkerkant van het veld. Via twee passes kwam de bal bij Michael die de bal goed binnen schoot. Geen problemen tot nu toe. De tegenstander paste zich hier en daar wat aan. Daardoor kwamen we er niet meer aan te pas op het middenveld. De tegenstander werd gevaarlijker en kreeg een erg makkelijk gegeven strafschop. Niet door een tackle of handsbal in de zestien meter. Een te harde steekbal richting de spits rolde door richting onze keeper. Edwin gebruikte zijn lichaam goed om de bal af te schermen, maar de spits ging gewillig naar de grond en de scheidsrechters wees naar de stip. Onze keeper deze wedstrijd, de Beer, was kansloos op de goed genomen strafschop, 1-2. Joost was deze wedstrijd afwezig i.v.m. een operatie aan zijn hand. Beterschap! Het ging van kwaad tot erger deze wedstrijd en voor rust was de stand 4-2.

Tijdens de rust is er tijd om na te denken over je fouten. Het kwam er op neer dat je moet beginnen bij de basis. Meelopen met je man en overspelen naar de juiste kleur.

De tweede helft was dan ook beter dan de eerste. Via een afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Gert Jan Mellema. Hij draaide de bal goed de zestien meter in. De doelman van de tegenstander verkeek zich op deze bal en daardoor verdween de bal in het net achter hem, 4-3. Hierna kregen we zeker kansen om de gelijkmaker te maken of zelf de voorsprong te pakken. Helaas gingen al deze kansen verloren door slecht inschieten of werd het doelpunt afgekeurd door de scheidsrechter. Met nog een paar minuten te gaan onderschepte Sjakie een slechte inworp en schoot hij van randje zestien diagonaal binnen, 4-4. Met deze gelijkmaker waren we blij, maar we wilde toch echt de overwinning pakken. We kregen de deksel op de neus toen de tegenstander vanuit een hoekschop de 5-4 binnen schoot.

Een wedstijd op snel te vergeten. Nu is de winterstop begonnen en de eerste wedstrijd voor het Driede is op 9 februari 2019
tegen Achilles 1894 4. De aftrap is om 14:30.