Rolder Boys 2 tegen het Driede

27 oktober 2018

Hoera, het volgende verslag staat voor u klaar! De uitwedstrijd tegen Rolder Boys 2. Deze wedstrijd werd pas om 16:30 uur gespeeld. Een keer wat anders dan 14:30 uur. Kon het Driede de wedstrijd winnen en de punten mee naar Beilen nemen? Het antwoord is “Ja”. De uitslag werd 4-6. Misschien ben je al gestopt met lezen, omdat in de vorige zin de uitslag al is genoemd. Wellicht had ik dat niet moeten doen, maar het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Al redelijk op tijd vertrokken wij richting Rolde en daardoor stonden we al vroeg op het veld. Aangezien wij niet echt een warming-up doen stonden we gedurende 10 minuten voor de aftrap wat om ons heen te koekeloeren.

De scheidsrechter blies op zijn fluit en de aftrap werd genomen. Als snel werd duidelijk dat de verdediging van Rolder Boys vrij hoog stond en er dus achter de verdediging wat te halen viel. Dit was zeker het geval, maar met een zeer scherp vlaggende grensrechter kregen we nog geen kansen. Het duurde tot ongeveer de 17 minuut voordat we gevaarlijk werden. Door een goede steekbal vanaf de rechtshalf kon Sjakie richting het doel, kruiste voor de verdediging langs en schoot de bal diagonaal binnen, 0-1. De tegenstander kwam er de eerste helft niet gevaarlijk uit en hadden wij het meeste balbezit. Er werden wat kansen gemist, maar Berry weet wel raad met ruimte achter de verdediging en schoot de 0-2 en de 0-3 nog voor de rust binnen.

In de rust toch nog even wat aandacht geven aan de opstelling, want soms lijkt het alsof we alleen maar een verdediging- en aanvalslinie hebben. Wat meer voetballen vanuit de positie, dan spelen we deze wedstrijd op zijn bartjes uit.

Alfons had niet lang nodig, nadat hij in de rust binnen de lijnen was gekomen, om zijn doelpunt te maken. Zijn eerste schot belandde op de paal, maar de terugkomende bal schoot hij achter de keeper, 0-4. Onze linksback, Wilmer, was door wat wisselingen de tweede helft als verdedigende middenvelder te vinden op het veld. Hij besloot zich ook met een aanval te bemoeien en dat ging zeer soepel. Met wat combinaties kwam hij vrij op de rand van de zestien meter. Hij nam de bal nog een stap mee en schoot vervolgens beheerst op 80% met binnenkant voet de bal in het doel, 0-5. Na dit doelpunt waren we niet meer zo scherp. Er was veel balverlies op het middenveld en de tegenstander had een doorschuivende laatste man binnen het veld gebracht, waar wij geen oplossing voor hadden. Het was toen ook even billen knijpen toen de tegenstander er in het laatste kwartier nog 1-5, 2-5 en 3-5 van maakte. Berry schoot kort voor tijd de 3-6 binnen en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Toch was het nog niet gedaan met de doelpunten, want de tegenstander scoorde de 4-6 in blessuretijd.

Een wedstrijd met veel doelpunten en uiteindelijk wel de winst, maar nog genoeg verbeterpunten voor de rest van het seizoen. De volgende (thuis)wedstrijd is 3 november om 14:30 tegen Lycurgus 13.