FIT Boys 7×7 (vrouwen en mannen)

14 augustus 2017
de Webmaster

In de zomerstop wordt er op de FIT Boys-website regelmatig een leeftijdscategorie/discipline uitgelicht en dat zijn er bij FIT Boys nog al wat: Pupillen (3 – 12 jaar), Junioren (13 – 18 jaar), Senioren (vrouwen en mannen), 7×7 (vrouwen en mannen) en zaal (mannen). Deze keer de 7×7 (vrouwen en mannen).

7×7: “Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed”

Voor mannen die na hun 35ste het voetballen zo leuk blijven vinden dat zij hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen, heeft de FIT Boys 35+/45+ voetbal in het aanbod. Natuurlijk worden ook de vrouwen niet overgeslagen want voor hen heeft FIT Boys, in samenwerking met vv Beilen (ST Beilen/FIT Boys), ook een 7×7  competitie. Voetbal verdwijnt immers niet zomaar uit je bloed. En dat is een doorslaand succes gebleken. In het 1e jaar (seizoen 2014-2015) was er nog maar 1 team (35+), maar twee seizoenen geleden en afgelopen seizoen waren er maar liefst 4 teams. Bij de mannen 2 35+ teams en een 45+ team en bij de dames een team.

Bij 7×7 voetbal nemen teams, bestaande uit zeven spelers die 35 jaar of ouder zijn, het op een half veld tegen elkaar op. Niet het presteren staat centraal, maar wel het recreatieve voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. FIT Boys mocht afgelopen seizoen 7 keer gastheer zijn. Bij de heren kwamen er 6 keer 3/4 teams naar Sportpark Noord-West en werden er op 2 velden wedstrijden gespeeld. Bij de dames was FIT Boys 1 keer gastheer en speelden er totaal 4 teams op 2 velden hun competitiewedstrijden. Naar afloop was de kantine bij alle zeven de avonden goed vol en had het kantinepersoneel gezorgd voor een hapje en een drankje. Alle 7 keer werd het zo een hele gezellige avond.

7×7 voor- en najaarsreeks
Deze vorm kent een reeks van minimaal vier (of vijf) speelavonden op vrijdagavonden in het voor- en najaar en daar doet FIT Boys aan mee met zijn 4 teams. Voor de voorjaarsreeks wordt er, indien mogelijk, een nieuwe indeling gemaakt en wordt er opnieuw gespeeld op vier vrijdagavonden.

Inschrijven
Ben jij ook weer toe aan lekker voetballen met en tegen leeftijdsgenoten? Wil jij niet een groot deel van je/je hele zaterdag of zondag kwijt zijn aan voetbal, dan is 7×7 zeker iets voor jou. Kom eens vrijblijvend meetrainen op de maandag- en/of woesdagavond om 20:00 uur (begin trainingen medio augustus/september) en/of neem contact op met de ledenadministrateur (ledenadministratie@fitboys.nl) en schrijf je in. Want voetballen verdwijnt niet zomaar uit je bloed en ook bij 35+/45+ is het nog niet te laat om weer te beginnen met dat leuke spelletje!