Afscheid nemen doet pijn….

1 juni 2016
de Webmaster

Woensdagavond 1 juni was het thema op Sportpark Noord-West afscheid nemen. FIT Boys 4 speelde thuis tegen Gorecht 5 en ST Beilen/FIT Boys VR2 speelde thuis tegen Annen VR1. Voor beide teams de laatste wedstrijd van dit seizoen en voor sommige spelers ook hun laatste optreden in hun elftal. En dat leverde een lach en een traan op. Als je dan beseft dat het gebeurd is, dan…..

ST Beilen/FIT Boys VR2 – Annen VR1 0 – 1
ST Beilen/FIT Boys VR2 speelde dus tegen Annen VR1 en had, volgens trainer/coach Jurjen Boer, nog uren kunnen doorspelen zonder te scoren. Annen VR1 scoorde wel en pakte zo’n de 3e overwinning van het seizoen. En daar waren deze dames heel blij mee. Maar daar ging het deze avond niet om. Twee vaste waarden van dit team namen afscheid.

Jurjen Boer
Trainer/coach Jurjen Boer heeft een baan over ver en gaat daar ook wonen en bij de plaatselijke club voetballen. Jurjen is al vele jaren bij het dames- en meisjesvoetbal betrokken net als zijn vader Johan. Enorm betrokken, wel rustig langs de lijn en verstand van zaken. Hij heeft er met de dames/meiden van VR2 een heel leuk seizoen van gemaakt, waarbij het kampioenschap er lang in heeft gezeten. Jurjen, succes bij je nieuwe club! Het ga je goed.

Marianne Brockhus-Verwaijen
Marianne is al 16 jaar lid en kwam op haar 12e bij de club. In de begin jaren speelde zij nog mee bij de jongens en kon erg goed meekomen. Toen het damesvoetbal er kwam speelde zij lange tijd in VR1. Dit seizoen speelde zij bij VR2 en bij de 7×7 dames op vrijdagavond. Ze is een controlerende speler, rustig aan de bal, overzicht, goede pas en goede techniek. Een echter leider en die zullen de dames van VR2 node gaan missen. Ze gaat nu al haar vrije tijd besteden aan haar man en kind. Marianne, we zullen ze missen maar respecteren je keuze. En zoals de mannen van FIT Boys 4 altijd tegen vertrekkende spelers zeggen: “Er is altijd een plaatsje voor jou vrij bij de dames aan de kantinetafel!”

FIT Boys 4 – Gorecht 5 8 – 1
Het 4e speelde zijn laatste wedstrijd thuis tegen de mannen uit Haren, Gorecht 5. Een leuke, gemoedelijke ploeg. Om 18:30 uur waren er nog maar 8 spelers, een tegenstander en geen scheidsrechter. Rond 18:45 uur hadden het 4e precies 11 man en werd A-junior Leroy de Bruijn nog van het trainingsveld gehaald. Een scheidsrechter kwam niet opdagen, dus floot de 1e helft een speler van Gorecht en de 2e helft Ronald Middelbos. Bedankt mannen! Bij de rust was het al 5 – 0 en wilde Gorecht wel stoppen. Direct na de rust maakten zij de eretreffer (5 – 1) waarna FIT Boys 4 nog 3 keer scoorde. Eindstand 8 – 1 met 2 doelpunten van gastspits Leroy de Bruijn. Gastspeler Mark Visser scoorde ook en deed meer dan verdienstelijk mee en 7×7 gastspeler Maurits Beuling mocht wederom meedoen, nu als rechtsback. Maar ook hier ging het niet zozeer om de uitslag, maar wel om het afscheid nemen….

Carl Drenth
Legende van FIT Boys. Jaren in het 1e en ook jaren in het 5e (nu het 4e). Scherpe verdediger, goede laatste man, maar kon met zijn technische bagage en scorende vermogen ook prima uit de voeten op het middenveld en in de spits. Gezelligheidsdier, kantinebezoeker en deed bij de meeste feestjes en weekendjes weg het licht uit. Gaat zijn kunsten volgend seizoen bij de 7×7 45+ vertonen.

Harold Woltinge
Alweer zo’n legende. Ook oud 1e elftalspeler, via het 2e en oude 3e in het 4e terechtgekomen. Kon meedogenloos zijn, wel alles op techniek, met een dosis humor, inzicht, op de juiste plek staan. Maar bovenal ook man en papa van vrouw Anja en 3 kids, die allemaal voetballen. Die gaat hij nu nog vaker bewonderen.

Wout Flokstra
Nog een legende. Kind van FIT Boys. Na de jeugd jaren in het 1e gespeeld. De overstap gemaakt naar LTC 1 en daarna weer teruggekomen bij FIT Boys 1. Via het 2e in het oude 3e terecht gekomen en toen een zware blessure opgelopen. Toch weer teruggekomen in het 4e als laatste man en toen weer dezelfde blessure opgelopen nu aan de andere knie. Heel veel voetbalinzicht en kon aantal stappen vooruitdenken. Het verlengstuk van de coach in het veld. Wout gaat ook genieten van zijn gezin.

Douwe Visser
13 jaar lid, vanaf z’n 33e. Hoort bij het inventaris van het 5e (nu het 4e). Maakte elke week de reis uit Hooghalen, niet alleen om te voetballen maar ook om te fluiten. Houd van een feestje en kan goed toneelspelen. Vrijwilliger in hart en nieren (jeugdvoorzitter en barman bij festiviteiten). Heeft al een jaar meegedraaid in de 7×7 45+ en gaat zich daar nu volledig op richten.

Albert Martens
Is in een ver verleden ook lang lid geweest van FIT Boys. Toen hij ging verhuizen naar Drachten, vertrok hij bij de club. Maar bij het 50 jarige bestaan van de club, kwam hij op de reunie en merkte wat hij miste. Albert kwam weer bij het 5e (nu het 4e) en is al weer 12 jaar lid en is één van onze oudst spelende leden (63 jaar). Was de man van de films en foto’s van spelers en weekenden weg. Door een blessure kwam hij het laatste seizoen niet meer aan voetballen toe en deed af en toe mee bij de 7×7 45+. Daar heeft hij zijn plekje gevonden.

Herwin Kamps
Kwam op zijn 37e bij de club en speelde mee in het 5e (nu het 4e). balvaste spits met veel techniek en een goede passeerbeweging en scorend vermogen. Altijd bloedfanatiek, de wil om te winnen en daarin heel ver gaan. Soms te ver en dat leverde veel blessures op. Ook dit laatste seizoen heeft Herwin door blessures niet meer mee kunnen doen. Of hij doorgaat of stopt? Het laatste lijkt het meest waarschijnlijk.

Ronald Middelbos
Hij kwam en hij gaat. Net 1,5 seizoen bij het team en sinds dit seizoen ook in de wei. Langste speeltijd was 85 minuten, meestal korter. Handig aan de bal, moest wel weer erg wennen aan het spelletje na een paar jaar stil te hebben gestaan. Hoopt bij de 7×7 35+ zijn draai echt te gaan vinden.

FIT Boys 4 zal vast nog op gepaste wijze afscheid nemen van deze toppers!