Emotioneel weerzien Niekerk 3 en FIT Boys 5

18 oktober 2014
de Webmaster

10 mei 2014 staat bij J.B. de Boer, zijn gezin/familie en de spelers van Niekerk 3 en FIT Boys 5 in het geheugen gegrift. na 40 minuten in de 1ste helft van Niekerk 3 – FIT Boys 5 valt J.B. neer met een hartstilstand. Door adequaat optreden van ‘De Helden’ van Niekerk wordt J.B. zijn leven gered en is hij er nog genietend van het leven.

Deze middag komen de beide teams, de vrijwilligers en de familie van J.B. samen om allereerst onder het genot van een kop koffie met koek na te praten over die middag en de lange revalidatieweg die J.B. al heeft afgelegd. Daarna wordt een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld, waarbij het resultaat (3 – 5 winst) van ondergeschikt belang is. J.B. verricht samen met vrouw Froukje de aftrap en de 2e helft speelt zoon Robin nog als aanvoerder mee aan FIT Boys-zijde. Opmerkelijk moment in de wedstrijd is de penalty voor Niekerk. De spits van Niekerk snelt de 16 in en wordt opzichtig vastgehouden door Harold Kamps. Penalty en iedereen roept om Henk, één van ‘De Helden’ van Niekerk. Henk neemt deze wedstrijd afscheid als voetballer van Niekerk 3 en met enige tegenzin, “Ik houd niet van al die aandacht”, komt hij richting penaltystip gelopen en scoort. Na direct rood moet Henk van het veld en is de wedstrijd ook ten einde.

Na afloop zitten beide teams samen na en is er nog een officieel moment. J.B. heeft een prachtig schilderij gemaakt en biedt deze aan aan ‘De Helden’ van Niekerk, Fré en Ria. Namens de club wordt daar een mini-shirt en -bal aan toegevoegd om in de kantine op te hangen. Uit handen van de voorzitter van Niekerk krijgt FIT Boys een vaan en die zal een mooi plekje krijgen in de FIT Boys-kantine. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt het vooral een gezellig samenzijn en wordt er getoost op het leven.

Vanaf deze plaats een groot compliment voor Niekerk en zijn vrijwilligers. De middag was tot in de puntjes perfect georganiseerd. Het was een mooie afsluiting voor J.B., zijn gezin en alle betrokkenen en vanaf nu gaat J.B. volle kracht vooruit.

Froukje de Boer had ook mooie woorden over voor Niekerk: Oefenwedstrijd Fitboys 5 (nu 4) bij Niekerk, de voetbalclub waar Jan Berend de Boer in mei gered is door Fre, Ria en Henk met hulp van de AED. Wij hebben gezien waar het gebeurd is, wij zijn als VIPS door de Niekerkers behandeld. Heel indrukwekkend. Robin heeft nog mee gevoetbald. Als dank heeft JB een mooi schilderij gemaakt dat een mooie plek krijgt in de kantine bij v.v. Niekerk. Respect!

Op de Niekerk-site is het volgende stuk te lezen: Een bijzondere middag bij vv Niekerk.