FIT Boys 4 verliest vooral van zichzelf

10 oktober 2015

De De Cerck-equipe speelde thuis tegen VEV’67 7. Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft had de De Cerck-equipe het meeste balbezit en ook enkele kansen en mogelijkheden. Zoals zo vaak in de voetballerij gaat de wet ‘Als je zelf niet scoort, valt ie aan de andere kant’ nog steeds op. VEV’67 kwam op 0 – 1, en dit was een wonderschoon doelpunt. FIT Boys-keeper Jan van er Veen moest een terugspeelbal wegtrappen en deed dit in de voeten van een VEV-speler. Die bedacht zich niet en verschalkte de ver voor zijn doel staande Jan met een prachtige lange lob. Daarna was het weer FIT Boys wat de klok sloeg en was het uiteindelijk debutant Johannes Snippe die bij de twee paal een klutsbal binnenwerkte (1 – 1). Rust. Na de rust waren de meeste toeschouwers te laat om de 1 – 2 te zien vallen. VEV’67 7 was de tweede keer bij het FIT Boys-doel en scoorde weer. Hoezo effectiviteit? FIT Boys 4 voetbalde de 2e helft meer tegen zich zelf dan tegen VEV’67 en kon de gelijkmaker maar niet maken. Bij een corner werd er door VEV hands op de doellijn gemaakt, maar de prima leidende Geert Smit zag dit over het hoofd. FIT Boys stuurde alle troepen naar voren en gaf heel veel ruimte weg. Bij één van de spaarzame uitvallen van VEV werd het ook nog 1 – 3. Met nog weinig tijd op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Toch viel de 2 – 3 nog en zette FIT Boys 4 nog eenmaal aan. Tevergeefs. Toen Geert Smit rond 16:20 uur voor het einde floot, was de eerste verliespartij van het seizoen daar. Uithuilen en opnieuw beginnen en volgende week gewoon weer tegen de tegenstander gaan voetballen in plaats van tegen jezelf.