FIT Boys 4 geeft 3 punten aan SJS 6

22 november 2014

Sinterklaas is weer in het land en dus worden er weer cadeautjes weggegeven. Zo ook op veld 4 zaterdagmiddag in de wedstrijd tussen FIT Boys 4 en koploper SJS 6. De ploeg van leider Kees van Hoorn (leider Geert Smit floot FIT Boys 2 en leider Hans Wilkens was afwezig) hield rekening met een sterk SJS 6. “Ze zullen wel niet voor niets aan kop staan.” zie Kees vooraf. Toch viel SJS 6 tegen. Het is geen ploeg met 70% balbezit en flitsende combinaties en aanvalsspel. SJS speelt uit een gesloten verdediging en probeert via enkele goede middenvelders hun handige en rappe spitsen te bereiken. In het moderne voetbal heet dat reactievoetbal. Het was dan ook de De Cerck-equipe die balbezit had en ook de eerste mogelijkheden binnen 5 minuten al kreeg. Harry Woltinge kon aanleggen voor en schot, maar deze werd geblokt. De rebound was voor Marcel de Bruijn, maar ook deze bal ging via een SJS-speler achter. De corner leverde geen gevaar op. SJS 6 beperkte zich tot spaarzame aanvallen. Soms moesten de 2 aanvallers wachten op aansluiting van achteruit. waar ze leken te denken “zoek het maar met z’n tweeën uit”. Bij één zo’n uitval was de rechtsbuiten er rap vandoor en wist een voorzet te produceren. De bal was lang en hoog onderweg en werd door alles en iedereen gemist, behalve voor de SJS-spits. Hij kopte raak (0 – 1). Deksel op de neus of drup aan de neus. Hoe dan ook, sneu werk. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft nam FIT Boys 4 SJS 6 stevig in de tang en kreeg het ook een aantal mogelijkheden en kansen onder andere uit corners. De bal wilde er maar niet in. Bij wederom een uitval van SJS werd de aanval in eerste instantie afgeslagen. Een middenvelder nam van ruim buiten de zestien de bal op de pantoffel en dit leek een makkelijke prooi voor, vandaag jarige (Gefeliciteerd!), keeper Jan van Veen. Leek, want hij kon de bal niet klempakken en de SJS-spits was er als de kippen bij en tikte de 0 – 2 binnen. FIT Boys zette aan en ging er vol voor. Bij een aanval ontving Harry Woltinge in de zestien de bal en probeerde zich vrij te spelen voor een schot. Hij werd licht gehaakt en viel. Penalty. Makkelijk gegeven (Sinterklaas?) of terecht? Die discussie houd je altijd, maar daar trok Wout Flokstra zich niets van aan en scoorde de 1 – 2. FIT Boys hield druk en SJS kwam er nu niet meer uit. Bij weer een aanval kwam Harry in balbezit en bedacht zich niet en schoot snoeihard in de kruising (2 – 2). FIT Boys rook de overwinning en SJS leek KO in de touwen te hangen. Aanval op aanval, vele corners en kans op kans. maar de 3 – 2 viel niet. FIT Boys probeerde steeds op te bouwen vanuit de doeltrappen, zo ook 10 minuten voor tijd. In plaats van de bal in te spelen op het middenveld, werd het probleem verplaatst naar een medespeler achterin en uiteindelijk leidde dit tot balverlies. De SJS-spits zei ‘Dank je wel” en schoot de 2 – 3 binnen. Met de moed der wanhoop viel FIT Boys nog aan, maar de 3 – 3 viel niet meer. Teleurstelling achteraf bij FIT Boys 4 en toch wel en beetje ongeloof bij SJS 6 “Jullie waren beter en hadden moeten winnen” gaf één van de SJS-spelers de De Cerck-mannen mee. Maar daar koop je niks voor. De 3e helft werd wel gewonnen.

Volgende week speelt FIT Boys 4 om 14:30 uur uit tegen sc Angelslo 5.