FIT Boys 4 mist kampioenschap op een haar

23 mei 2015
de Webmaster

Een spannende zaterdagmiddag voor de De Cerck-equipe. Zelf ging de ploeg op bezoek bij LTC 6 en nummer 1 SJS 6 (met 1 punt voorsprong) ging op bezoek bij Noorscheschut 5. “Eerst zelf winnen, dan heb je gedaan wat je moet doen.” was het devies. Met 19 spelers, 3 begeleiders en ook nog heel wat fans reisde de ploeg af naar Assen. Er werd heel wat verwacht van LTC 6 want als we het bericht van Rene Boom mochten geloven dan ging LTC er vol op en zou ons het niet makkelijk maken. Blijkbaar ligt de standaard in Assen iets lager, want de weerstand van LTC 6 was wel heel erg pover. FIT Boys 4 had ruim 70% balbezit, speelde op de helft van LTC en kreeg legio kansen op te scoren. Het was een wonder dat het tot de 25e minuut duurde voordat de 0 – 1 viel. Na een scrimmage voor het doel was het Harald Woltinge die de goal maakte na prima terugkoppen van Marcel de Bruijn. Ook de 0 – 2 werd gemaakt door Harald en dat werd ook de ruststand. LTC 6 speelde de lange bal op hun spits, kreeg een enkele corner en vrije bal en probeerde zo nog wat gevaar te stichten. De spits had last van de zwaarte kracht en de bepalende spelers bij LTC 6 moesten in de spelers van FIT Boys 4 hun meerdere erkennen. In de rust kwam de mededeling dat SJS 6 al met 0 – 3 voorstond. Dat was het teken voor leider Kees van Hoorn om 7 wissels in te brengen (Klaas Brouwer bleef in de kleren). In de tweede helft maakte LTC 6 nog wel de 1 – 2, maar kort daarna schoot Arjan Schepel prima raak in de linker benedenhoek en zo was de marge weer 2 (1 – 3). FIT Boys speelde de wedstrijd professioneel uit, liet de bal steeds goed rondgaan achterin en LTC 6 geloofde het wel. Na het laatste fluitsignaal was de eindstand bij Noordscheschut 5 – SJS 6 bekend: 1 – 4. SJS 6, vanaf deze plaats gefeliciteerd met het kampioenschap. Het team ging op de ‘kampioensfoto’, zat gezellig na op het terras van de FIT Boys-kantine en bezocht de sponsor De Cerck.

Een mooi seizoen was het, met het meest hoogte punten. 14 winstpartijen, 3 gelijke spelen en 3 verliespartijen. Het doelsaldo is erg goed, 78 – 33 (+45) en met name de laatste 5 wedstrijden deed de ploeg het erg goed. 5 winstpartijen met een doelsaldo van 22 voor en 2 tegen.

Wat rest is nu nog het teamweekend Dusseldorf van 29 – 31 mei en dat is de zomerstop. Vele spelers maken na dit seizoen de overstap naar het 7×7-voetbal of stoppen om diverse redenen. Van het oude 4e blijven 14-15 spelers over. We wensen het team nu al veel succes in de nieuwe competitie (2015-2016).