FIT Boys 4 neemt afscheid van de Legends

23 mei 2017
de Webmaster

Op 3 juni om 14:00 uur neemt FIT Boys 4 afscheid van een flink aantal legends. In het seizoen 2015-2016 namen Carl Drenth, Douwe Visser, Harald Woltinge, Herwin Kamps, Albert Martens, Ronald Middelbos, Wout Flokstra en Bart Steenge al afscheid. Dit seizoen komen daar Hein Hepping, Klaas Brouwer, Jan van Veen en de leiders Kees van Hoorn, Hans Wilkens en Geert Smit bij. Een flink aantal spelers die afscheid hebben genomen of nemen stromen door naar één van de drie 7×7 teams die FIT Boys heeft. Om deze Legends nog één keer in het zonnetje te zetten spelen FIT Boys 4 en FIT Boys 7×7 45+ tegen elkaar. En wie zijn de spelers die afscheid namen en nemen?

Seizoen 2015-2016 afscheid genomen van….

Carl Drenth
Carl is al lid sinds 1 augustus 1974 (42 jaar). Legende van FIT Boys. Jaren in het 1e en ook jaren in het 5e (nu het 4e). Scherpe verdediger, goede laatste man, maar kon met zijn technische bagage en scorende vermogen ook prima uit de voeten op het middenveld en in de spits. Gezelligheidsdier, kantinebezoeker en deed bij de meeste feestjes en weekendjes weg het licht uit. Heeft dit seizoen zijn kunsten vertoont bij de 7×7 45+.

Douwe Visser
Douwe is lid sinds 8 nov 2002 (14 jaar), vanaf z’n 33e. Hoorde bij het inventaris van het 5e (nu het 4e). Maakt elke week de reis uit Hooghalen, niet alleen om te voetballen maar ook om te fluiten. Houd van een feestje en kan goed toneelspelen. Vrijwilliger in hart en nieren. Speelt dit seizoen al voor het tweede jaar bij de 7×7 45+.

Harald Woltinge
Harald is lid sinds 1 jan 1983 (34 jaar). Alweer zo’n legende. Ook oud 1e elftalspeler, via het 2e en oude 3e in het 4e terechtgekomen. Kon meedogenloos zijn, wel alles op techniek, met een dosis humor, inzicht, op de juiste plek staan. Maar bovenal ook man en papa van vrouw Anja en 3 kids, die allemaal voetballen. Die is hij nu nog vaker gaan bewonderen, maar blijft oproepkracht voor het 4e en de 7×7.

Herwin Kamps
Herwin is lid sinds 12 mrt 2009 (8 jaar). Kwam op zijn 37e bij de club en speelde mee in het 5e (nu het 4e). balvaste spits met veel techniek en een goede passeerbeweging en scorend vermogen. Altijd bloedfanatiek, de wil om te winnen en daarin heel ver gaan. Soms te ver en dat leverde veel blessures op. Ook dit laatste seizoen heeft Herwin door blessures niet meer mee kunnen doen. Heeft dit seizoen zijn kunsten vertoond bij de 7×7 35+ 1.

Albert Martens
Albert is lid sinds 25 feb 2004 (13 jaar). Is in een ver verleden ook lang lid geweest van FIT Boys. Toen hij ging verhuizen naar Drachten, vertrok hij bij de club. Maar bij het 50 jarige bestaan van de club, kwam hij op de reünie en merkte wat hij miste. Albert kwam weer bij het 5e (nu het 4e) en is al weer 12 jaar lid en is één van onze oudst spelende leden (63 jaar). Was de man van de films en foto’s van spelers en weekenden weg. Voetbal nu al voor het 2e seizoen bij de 7×7 45+. Daar heeft hij zijn plekje gevonden.

Ronald Middelbos
Ronald is lid sinds 6 aug 2014 (2 jaar). Hij kwam en hij gaat. Heeft 1,5 seizoen bij het 4e gespeeld/gestraind. Langste speeltijd was 85 minuten, meestal korter. Handig aan de bal, moest wel weer erg wennen aan het spelletje na een paar jaar stil te hebben gestaan. Heeft bij de 7×7 35+ 1 zijn draai echt gevonden.

Wout Flokstra
Wout is weer lid sinds 29 aug 1996 (20 jaar). Nog een legende. Kind van FIT Boys. Na de jeugd jaren in het 1e gespeeld. De overstap gemaakt naar LTC 1 en daarna weer teruggekomen bij FIT Boys 1. Via het 2e in het oude 3e terecht gekomen en toen een zware blessure opgelopen. Toch weer teruggekomen in het 4e als laatste man en toen weer dezelfde blessure opgelopen nu aan de andere knie. Heel veel voetbalinzicht en kon aantal stappen vooruitdenken. Het verlengstuk van de coach in het veld. Wout geniet van zijn gezin en komt af en toe nog een wedstrijdje kijken.

Bart Steenge
Bart is lid sinds 8 sep 2005 (11 jaar). Heeft eerst actief gevoetbald bij het 4e, daarna alleen nog gevlagd. Is sinds vorig seizoen gestopt en is af en toe nog te vinden op het sportpark.

Seizoen 2016-2017 afscheid genomen van….

Klaas Brouwer
Klaas is lid sinds 20 sep 2001 (15 jaar). Weer zo’n legende. Is vaste waarde van het 4e (eerder het 5e). Een linksback met diepgang. Onvermoeibaar. Stille kracht, ook tijdens de 3e helft. Gaat volgend seizoen spelen in het 7×7 35+ 1 team.

Hein Hepping
Hein is lid sinds 1 okt 1995 (21 jaar). Weer een legende. Ook een vaste waarde in het 4e (eerder het 5e). Rechtsback, mandekker, kon de tegenstander irritant in de weg lopen. Kon ook heel mooi scoren, vanaf de zijlijn over de keeper in de verre hoek. Houdt ook van de 3e helft en gezelligheid. Zorgde dat buurman Remco ook bij het team kwam. Worden ook wel buurman-en-buurman genoemd.

Jan van Veen
Jan is lid sinds 1 september 1995 (21 jaar). Weer een legende. Keeper van het 4e, al vele jaren. Kon fenomenale reddingen afwisselen met kleine foutjes. Was altijd de rustige en betrouwbare sluitpost. Het liefst niet meevoetballend. Was geen 3e helft-liefhebber, ging wel altijd mee met de teamweekenden. Daar genoot hij van. Gaat zijn keeperhandschoenen in de wilgen hangen.

Geert Smit
Geert is lid sinds 1 jun 1969 (48 jaar). Was vele jaren leider van het 5e (later het 4e) nog samen met Ab Bening. Heeft heel veel voetballers voorbij zien komen in het team. Was de man van weinig woorden voor de wedstrijd. Regelde het materiaal, in de laatst jaren samen met Hans Wilkens. Genoot van de momenten na de wedstrijd in de bestuurskamer en de kantine. André Hazes-vertolker op menig feestje in het verleden.

Kees van Hoorn
Kees is lid sinds 1 september 1996 (20 jaar). Eerst nog als speler, maar een ernstige blessure dwong hem te stoppen. Toen werd hij coach en wat voor één. De Louise van Gaal van FIT Boys. Doorzag het spelletje, kende zijn spelers en bijbehorende kwaliteiten en zette die dan ook gepast in. Kon met een tactische omzetting in de rust de wedstrijd doen kantelen. Het 4e zal hem node missen.

Hans Wilkens
Hans is lid sinds 29 mrt 2013 (4 jaar). Kwam met Geert mee naar de club en het team en werd leider. Regelde de randzaken samen met Geert. Genoot van de gezelligheid voor, tijdens en na de wedstrijd. Wordt ook wel Hans Ceulemans genoemd vanwege zijn biljartkwaliteiten. Gaat genieten van het leven na voetballeider zijn.