FIT Boys 4 pakt 3 punten

29 november 2014

Je kunt er veel van zeggen en er kort over zijn. Het zal wel weer veel worden, maar niet over het behaalde niveau van de De Cerck-equipe deze zaterdagmiddag. De ploeg van leiders Hans Wilkens en Kees van Hoorn (Geert Smit floot het 3e) ging naar Emmen op bezoek bij rode lantaarndrager Angelslo 5. Dit team werd in de competitie al bestempeld als het McDonalds-team omdat diverse spelers van dit team bij Burger King werken. Er kon eens flink aan het doelsaldo gewerkt worden, werd al vooruit geblikt. Aangekomen op de open vlakte van sportpark Meerdijk Noord was het vooral koud (gevoelstemperatuur 0 graden) en paste FIT Boys 4 zich weer moeiteloos aan aan het niveau van de tegenstander. Wel veel balbezit, maar vaak de verkeerde keuzes. Te snel de lange bal. slordige passes en aannames. Na een 1/2 uur spelen was er nog amper een kans te noteren. Bij één uitval van Angelslo was het wel raak. De rappe linksbuiten sneed de zestien in en scoorde beheerst (1 – 0). Nog voor rust wist topscoorder Marcel de Bruijn de 1 – 1 te produceren en dit was de ruststand. Dan moest het de 2e helft maar gebeuren met enkele frisse wissels.

De 2e helft was nog maar amper 10 minuten oud, toen de bal al weer achter keeper Jan van Veen lag. Vrije bal op 25 meter van het doel, weer niet opletten achterin en niet meelopen met opkomende middenvelder. Bal hoog zestien in, geschampt door een Angelslo- of eigen speler en 2 – 1. FIT Boys 4 herpakte zich en in het vervolg van de 2e helft waren er zeker 10 goede kansen/mogelijkheden te noteren om de stand gelijk te maken, de voorsprong te pakken en uit te bouwen. Eerst was het wederom Marcel de Bruijn, die uit een prima voorzet van links met links door Arjan Keijzer (prima pot Arjan!) de 2 – 2 maakte. Daarna volgde het bitterballenmoment. Arjan Keijzer werd binnen de 16 gehaakt en een penalty volgde. Marcel de Bruijn ging voor zijn hattrick, maar het werd een slecht ingeschoten strafschop die een makkelijke prooi was voor de Angelslo-goalie. Enig voordeel was de schaal bitterballen na de wedstrijd die nu eenmaal gepaard gaan met een gemiste penalty. aan de andere kant een corner en even niet strak dekken van rechtsachter Maurits Beuling en de boomlange verdediger van Angelslo kopte de 3 – 2 binnen. De De Cerck-equipe zette nu aan en uit een afgeslagen aanval kreeg Arjan Schepel de bal voor de voeten. De bal ging bijna dwars door het net, zo hard was ie. Alle frustratie over ons slechte spel zat in dit ene schot (3 – 3). Even later tekende Arjan ook voor de 3 – 4. Toen even later Arjan Keijzer ook nog de 3 – 5 scoorde was de wedstrijd gelopen en het verzet van Angelslo gebroken. Als alle kansen er de tweede helft waren ingegaan, ook al bij de 2 – 1 achter en 3 – 2 voor was het 3 – 10 geworden. Als telt niet, de 3 punten wel. Op naar Beilen waar onder het genot van een pilsje (Jan Schepel was jarig geweest. Gefeliciteerd Jan!) en een hapje (schaal bitterballen van Marcel) werd nagepraat. Heel zacht klonk het aan tafel ‘Wat zijn we goed!’. Niet te hard dit keer…….