FIT Boys 4 speelt knap gelijk tegen Fc Assen 1

13 december 2014

Thuis op sportpark Noord-West werden zaterdagochtend alle wedstrijden afgelast. Voor FIT Boys 4 was vrijdagavond al bekend dat de uitwedstrijd tegen Fc Assen 1 op kunstgras door zou gaan. De spelers hielden hier dus rekening mee bij hun vrijdagavond activiteiten en lagen vroeg in hun mandje. Fc Assen 1 is een team dat bestaat uit eerste/tweede jaars senioren aangevuld met A-junioren. De oudste speler is 21 jaar. Bij de thuiswedstrijd enige maanden geleden dachten deze jonge honden wel even te winnen van de ‘veteranen’ van FIT Boys 4. Toen kwamen ze bedrogen uit en won de De Cerck-equipe met 3 – 2. Er was dus sprake van respect over en weer. Deze jonge honden hebben een behoorlijk loopvermogen en lieten zien ten opzicht van de thuiswedstrijd gegroeid te zijn. Maar FIT Boys 4 herbergt heel veel routine en voetballend vermogen. Leiders Geert Smit en Hans Wilkens waren naar afloop lyrisch. Dit was volgens hen de beste wedstrijd van het seizoen en het spel was een genot om naar te kijken, van beide kanten. Twee voetballende ploegen met de instelling om te voetballen en de ander te laten voetballen. En te winnen. Het kon gedurende de wedstrijd alle kanten op.

Vooraf aan de wedstrijd kregen Wout Flokstra en Marcel Oosting een apart hoekje in de kleedkamer, om de andere spelers niet te besmetten met hun lucht. De warming up ging van z’n leien dakje, maar toen de wedstrijd begon stond iedereen op scherp. Het is, als je de eindstand weet, raar zeggen, maar FIT Boys 4 gaf achterin eigenlijk bijna niks weg. Daar en tegen creëerde het voorin wel kansen en met name rappe linksbuiten Arjen Keizer had in een paar situatie iets brutaler moeten zijn, dan had de De Cerck equipe op voorsprong kunnen komen. Nu viel halverwege de 1e helft de 1 – 0 aan de andere kant. FIT Boys verspeelde de bal en uit de ingooi van Fc Assen ontstond een dikke kans. De verdediging was even uit positie, Wout Flokstra moest instappen maar kon het tij ook niet keren. Klaas Brouwer kwam tegenover 2 man en die speelden dit goed uit (1 – 0). De kopjes bleven omhoog en FIT Boys bleef combineren en kansen creëren. Na een prima één-twee tussen Harry Woltinge en Arjen Schepel ging laatst genoemde vanaf rechts de 16 in. Met een bekeken schot verschalkte hij de keeper door de benen (1 – 1). In de rust bleek dat Arjan zijn ogen dicht had en de bal blind wilde voorgeven. Toch een knappe goal.

De tweede helft begon FIT Boys ijzersterk en had Fc Assen in de tang. Kleine kansen volgden ook wel, maar geen doelpunten. Daarna voetbalde Fc Assen prima onder de druk uit en ook zijn creëerden kansen, maar of Jan van Veen stond in de weg of de scherpte miste. De wedstrijd liep al op zijn einde en kwam in het laatste kwartier. Een vrije bal van Fc Assen kwam in de zestien en werd binnengeschoten (2 – 1). Leiders Geert en Hans brachten hun 2 jokers binnen lijnen: Marcel de Bruijn en Maurits Beuling. Een alles of niets offensief werd alles. Arjen Schepel koos andermaal op rechts de diepte en gaf de bal hard en laag voor op de mee opgekomen Marcel Oosting. Marcel liep tegen de bal en scoorde de 2 – 2. Even later een identieke situatie, nu was linkshalf Maurits Beuling ingeschoven en stond ronde penaltystip klaar om in te tikken. Nu gaf Arjan de bal hard laag voorlangs het doel en kon de bal worden opgeruimd. Het eindsignaal klonk van de uitstekend leidende scheidsrechter, de heer Bos (zeer sterk gefloten!). Met een 2 – 2 eindstand konden beide ploegen wel leven. Het was een bijzonder vermakelijke en sportieve wedstrijd en de derde helft klonk het ‘Wat zijn we goed!’ weer zeer regelmatig aan de stamtafel in de FIT Boys kantine.

Nu is het winterstop en zijn de matadoren van FIT Boys 4 pas 21 februari 2015 weer te bewonderen thuis om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen SCN 3.