FIT Boys 4 vergeet 1e helft score uit te bouwen

4 april 2015

De De Cerck-equipe ging als nummer 2 met 6 punten achterstand op bezoek bij nummer 1 SJS 6. De ziekenboeg is nagenoeg leeg en niemand hoefde te werken. Zo reisde de ploeg met 19 spelers, 4 leiders en 3 man (en spelersvrouw) publiek af naar Stadskanaal. Marcel de Bruijn, Jan Schepel en Maurits Beuling boden aan de voetbalkleren niet aan te trekken. Zo bleven er 5 wissels over, te weten Patrick de Vries, Hein Hepping, Klaas Brouwer, Jan Eising en Bert Jan vd Veen. Wim Stevens, André van de Bos en Lianne Kamminga (spelersvrouw Arjan Keijzer) waren de toeschouwers. FIT Boys 4 begon in een sterke opstelling: Jan van Veen, Marcel Oosting, Wout Flokstra, Carl Drenth, Arjan Keijzer, Remco Oort, Harold Kamps, Harald Woltinge, Arjan Schepel, Herwin Kamps en Lucas Ribberink.

FIT Boys 4 speelde met name de 1e helft ijzersterk en SJS 6 moest na de wedstrijd bekennen dat FIT Boys de 1e helft een maatje te groot was voor SJS 6. FIT Boys was geduldig achterin, speelde op het juiste moment de middenvelders in en had diverse kansen om de score uit te bouwen. Aan de 0 – 1 ging een prachtige aanval vooraf. Rechtsback Marcel Oosting speelde mid-mid Harry Woltinge in de diepte aan. Vanaf rechts geeft Harry een perfecte strakke voorzet bij de 2e paal op Herwin Kamps en die rond heel beheerst af. Daarna volgen er legio kansen, maar of de SJS-goals ligt in de weg of het vizier staat niet op scherp. Marcel Oosting heeft de grootste kans, maar uit een voorzet die als haast op de doellijn is weet hij de bal over het doel en het vangnet te schieten. Zo blijft het 0 – 1 en dat is de ruststand.

Direct na de rust, de meeste toeschouwers en reserve-reservespelers van FIT Boys zijn nog onderweg naar het veld, krijgt SJS 6 een penalty. Bij een hoge bal gaan voorstopper Carl Drenth en laatste man Wout Flokstra voor de bal maar deze blijft hangen Carl wil wegwerken, maar raakt een tegenstander. De SJS-scheids wijst resoluut naar de stip. De 1 – 1 is een feit. FIT Boys 4 blijft voor de winst spelen en SJS 6 houdt tegen en loert op de counter. De grootste kans is voor Herwin Kamps als hij uit een voorzet een omhaal kan maken die helaas naast gaat. Na amper 90 minuten klinkt het laatste fluitsignaal en is SJS 6 dik tevreden en FIT Boys teleurgesteld. Het gat blijft 6 punten en op basis van de 1e helft hadden dat 3 moeten zijn.

Zaterdag 18 april speelt de De Cerck-equipe om 14:30 uur thuis tegen Angelslo 5.