FIT Boys 4 verliest en opent seizoen met BBC

6 september 2014
de Webmaster

FIT Boys 4, het oude 5e, had zich deze zomer behoorlijk geroerd op de transfermarkt. Door vertrekkende spelers Johannes de Boer, André van de Bos en Hans Leegstra en vlagger Jan Boelen moest de technische staf op zoek naar versterkingen en verjonging. En dat lukte uitstekend met nieuwe spelers Patrick de Vries (al sinds eind vorig seizoen), Ronald Middelbos (traint alleen nog mee), Bert-Jan van der Veen, Martin Eising (nog geblesseerd), Wout Flokstra (vakantie), Bart Steenge (andere verplichtingen), Harald Woltinge en Arjan Schepel. Ondanks de selectie van 24 man, gingen leiders Hans Wilkens en Kees van Hoorn met 15 man op pad en bij de warming-up bleek Jan Eising ook niet fit te zijn. Toen na 15 minuten Harald Woltinge ook nog geblesseerd uitviel, moest Wim Stevens van nood de kleren ook nog aantrekken.

Over de wedstrijd van de De Cerck-equipe kunnen we kort zijn. Door een bekeken schot van net buiten de zestien, na een combinatie tussen Maurits Beuling en Marcel de Bruijn, scoorde Harald Woltinge de 0 – 1. Via 2 – 1 achter kopte Patrick de Vries (in het veld gekomen voor Harald) uit een voorzet van Marcel de Bruijn bij de 2e paal knap raak (2 – 2). Direct na de rust viel de 3 – 2 en door persoonlijke fouten (spelers en vlagger) werd het uiteindelijk 5 – 2. Niet best. De ploeg moet duidelijk nog even aan elkaar wennen en het moet gezegd, BSVV speelde het spelletje slim.

’s avonds was er tijd voor de traditionele BBC bij Aard & Alie Zuring thuis (Bedankt voor de gastvrijheid). Omdat Aard dit jaar nog 50 wordt en binnenkort ook nog 25 jaar getrouwd is, was het drinken deze avond geheel voor rekening van Aard & Alie (Bedankt!). Het werd een gezellige en smaakvolle (Klaas, bedankt voor het vlees en de salades) avond met één officieel moment. Carl en Marcel namen het woord en heten eerst alle nieuwe spelers van harte welkom. Daarna werden één voor één de 4 afscheidnemende spelers/vlagger naar voren gehaald. Marcel had 4 prachtige gedichten geschreven en JB had 4 hele mooie schilderijen gemaakt. De 4 heren (Johannes, Hans, André en Jan B.) waren hier zichtbaar mee in hun nopjes. Als laatste droeg Jan Boelen symbolisch de grensrechtersvlag over aan Hans Leegstra, die vanaf nu zal vlaggen. Later op de avond werden door het team met Hans de fijne kneepjes van het vlaggersvak nog doorgenomen. De kop is er af en de De Cerck-equipe hoopt op een mooi en gezellig seizoen.