FIT Boys 4 wint moeizaam van Pesse 3

21 maart 2015

De De Cerck-equipe ging deze zaterdag op bezoek bij Pesse 3 op sportpark De Marke. Met een smalle selectie en aanvulling vanuit het 3e van Edwin Roijinga, had de ploeg van leiders Kees van Hoorn en Hans Wilkens (leider Geert Smit floot het 2e) het lastig. En maakte de ploeg het zichzelf ook veel te lastig. Geduld is wat leider Kees predikt en dat betekent achterin de bal rustig rondspelen, niet te veel mensen voor de bal en ballen bij elkaar in de voet in plaats van de lange bal. En van dat alles deed FIT Boys 4 de 1e helft niets. Pesse had het meeste balbezit en kwam door niet resoluut verdedigen achterin op 1 – 0. FIT Boys 4 kreeg, ondanks het matige spel, genoeg kansen om te scoren maar vaak stond het vizier niet op scherp of was er twijfel waardoor kansen te vaak teniet werden gedaan. Toch kwam de De Cerck-equipe op 1 – 1. Voorstopper Arjan Keizer nam een perfecte corner en de volledig vrijstaande Arjan Schepel kopte via de onderkant lat raak. Dat werd niet de ruststand, want een houdbaar schot verdween bij invalkeeper Jan Eising door de armen en benen. Ruststand derhalve 2 – 1. In de rust zette Kees van Hoorn de puntjes op de ‘i’, benadrukte dat we deze tussenstand collectief aan ons zelf te wijten hadden (en niet aan keeper Jan Eising) en wisselde door.

De tweede helft speelde FIT Boys 4 nog niet erg goed, maar er was in ieder geval meer en langer balbezit en een goede opbouw van achteruit. De wedstrijd was al ruim een uur gevorderd toen de 2 – 1 nog steeds op het scorebord stond. Geduld leek een schone zaak en die werd beloond. Edwin Roijinga scoorde twee maal en Herwin Kamps één maal en zo werd de achterstand omgebogen in een 2 – 4 voorsprong. En dat werd ook de eindstand. Slechte wedstrijd, drie punten, in de auto naar Beilen en genieten van de 3e helft.

Volgende week is FIT Boys 4 vrij, maar 4 april staat de topper in de reserve 6e klasse 19 op het programma. Dan treffen in Stadskanaal de nummers 1 en 2 elkaar, SJS 6 en FIT Boys 4. Aanvang 14:30 uur.