FIT Boys 4 wint overtuigend topper tegen BSVV 4

25 april 2015

De De Cerck-equipe speelde deze zaterdag een topper in de reserve 6e klasse. Het kreeg als nummer 2 nummer 3 BSVV 4 op bezoek. Uit werd er in een hele slechte wedstrijd met 5 – 2 verloren en dus was de ploeg van leiders Geert Smit en Hans Wilkens uit op revanche. De ploeg was tot op het bot gemotiveerd en had de absolute wil om te winnen. Er werd een collectieve teamprestatie van formaat neergezet. Alle 14 spelers, inclusief gastspeler Aljon Stahlmecke (Dank!), verzaakten niet en in alle linies was FIT Boys 4 de betere ploeg. BSVV 4 verdedigde op eigen helft met een soort van handbalverdediging en zocht alleen maar de lange bal in de richting van hun handige en snelle spitsen. Maar die lagen volledig aan banden bij de backs Arjan Keizer en Klaas Brouwer (Marcel Oosting viel in de warming uit met een hamstringblessure). Slot op de deur Wout Flokstra liet er niets door en zo kreeg invalkeeper Jan Eising weinig tot niets te doen. Voorstopper Harald Kamps schoof mee in op het middenveld en dat had FIT Boys volledig in handen. Remco Oort kon op links steeds weer diep gaan en ook op de linker vleugel had Maurits Beuling alle ruimte. Centrale middenvelders Carl Drenth en Arjan Schepel schakelden de gevaarlijkste spelers aan BSVV kant uit en zetten ook menig aanval op. Voorin was Marcel de Bruijn constant aanspeelbaar en was Herwin Kamps vaak ongrijpbaar. Toch duurde het tot de 30ste minuut en toen viel de verdiende 1 – 0. Harald Kamps nam plaats achter een vrije bal op rand zestien. Spitsen Herwin en Marcel liepen de keeper in de weg en de bal viel zomaar binnen.

Na de rust kwamen Jan Schepel en Lucas Ribberink er op links in voor Klaas en Maurits en Aljon Stahlmecke kwam Marcel vervangen. De tweede helft was er nog meer sprake van eenrichtingverkeer en het wachten was het op de 2 – 0. En die viel en Aljon was de maker. Arjan Schepel nam op links de corner en de bal leek bij de tweede paal over de achterlijn te gaan. Aljon schoof heel beheerst met binnenkant voet de bal binnen. Vervelend incident was de hoofdwond voor Remco Oort. Een BSVV-speler kwam met zijn voet tegen zijn hoofd en dat leverde een hevig bloedende hoofdwond op. BHV-er Douwe Visser legde een tulband aan en toen kon Remco weer verder. FIT Boys beet zich deze middag vast in BSVV en liet niet meer los. BSVV gaf de hoop op een beter resultaat op en de ploeg uit Bovensmilde had wel door dat er deze middag voor hun niets te halen viel. Aljon sneed rond de 70ste minuut de zestien in en werd gehaakt. Penalty en penaltynemer Wout Flokstra nam plaats achter de bal. Zijn slecht genomen penalty werd gekeerd door de BSVV-keeper, maar Aljon was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te tikken. “Ik heb afgelopen zondag goed opgelet bij Studio Voetbal. Je moet al buiten de zestien beginnen met sprinten en dan ben je bij een gestopte penalty er als eerste bij.” was het simpele commentaar van Aljon. Aan de kant heerste er dubbel blijdschap en bitterballen (staat op een gemiste penalty) en een doelpunt. De eindstand werd hiermee bepaald op 3 – 0. Helaas won koploper SJS 6 thuis nipt met 3 – 2 van Fc Assen 1 en zo blijft het gat met koploper SJS 6 3 punten.

Na afloop was het “Wat zijn we goed” niet van de lucht. Volgende week 2 mei gaat de De Cerck-equipe om 14:00 uur op bezoek bij nummer 4 VAKO 3. De 3e helft werd ook overtuigend gewonnen.