FIT Boys – The Great History (5)

15 juli 2018
de Webmaster

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 5 en we gaan terug naar 2 mei 2007. Een legende bij de veteranen neemt dan toch afscheid op 66 jarige leeftijd. Jan Götz hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar kleinzoon David wordt op 2 mei lid van FIT Boys. Zo blijft er na Opa Jan en Papa Johan een Götz-telg lid van FIT Boys. Inmiddels is andere kleinzoon Daniël ook al jaren lid. Een verslag van Jan zijn laatste wedstrijd:

Afscheid Jan Götz: oude generatie gaat, nieuwe generatie komt

Volgens de KNVB- ledenadministratie werd Jan Götz 1 augustus 1977 lid van FIT Boys, maar ook daarvoor voetbalde hij al. De laatste jaren van zijn voetbalcarrière was de aanvoerder van de veteranen, FIT Boys 5. Zij zoon Johan Götz was altijd een technische linksbuiten met een goede voorzet. Vader Jan was de linksachter van FIT Boys 5 en op welke plek in het veld zal kleinzoon David schitteren?

Woensdagavond 19:30 uur gingen de laatste minuten van de immens lange carrière van de bijna 66 jarige Jan Götz in. De competitiewedstrijd tussen de GeJa-mannen en BSVV 4 werd ter ere van het afscheid gespeeld op het hoofdveld. Jan zal waarschijnlijk met gemengde gevoelens het veld zijn ingestapt, maar eenmaal in het veld was hij weer ouderwets fanatiek. Scoren zat er net niet in en na 20 minuten floot scheidsrechter Albert Gerding de carrière van Jan tot een einde. Jan werd bij het verlaten van het veld verrast door zoon Johan en beide kleinzonen in FIT Boys-tenue. Daar waar Jan afscheid nam als spelend lid, zal kleinzoon David vanaf 2 mei lid zijn van FIT Boys.

Bij de zijlijn wachtte zijn vrouw en de overige familieleden hem op en volgde een innige knuffel. Jan zijn lange carrière moest nu door kleine blessures eindigen. “Het is jammer dat het zo moet eindigen”, reageerde hij teleurgesteld. Gelukkig hoeft de FIT Boys-familie niet zonder een voetballende Götz. Na Opa Jan en vader Johan Götz, eerder een technisch begaafde linksbuiten, zal kleinzoon David na de zomerstop de groen-gele kleuren gaan verdedigen. En Opa Jan blijft fluiten en klussen doen op het sportpark samen met zijn kameraden van ‘De Donderdagochtendploeg’.

Tijdens en na afloop van de wedstrijd werd Jan Götz door het bestuur en zijn ploeggenoten in het zonnetje gezet. Niet meer dan terecht uit respect voor deze voetbalgigant.

Onderstaand een foto-impressie: