FIT Boys – The Great History (6)

18 juli 2018

In deze zomerstop duiken we in de history van FIT Boys. De club en zijn teams hebben heel wat hoogtepunten meegemaakt. Het archief puilt uit met mooie anekdotes, prachtige verslagen en schitterende foto’s uit het verleden.

Deze week deel 6 en we gaan terug naar 25 augustus 2007. FIT Boys 5 heeft vele jaren bovenin de reserve 6e klasse meegedraaid. In dat jaar speelde Henk Smit nog mee. En het 5e deed het ook goed in de beker. CSVC 5 werd met ruime cijfers opzij gezet. Lees het verslag:

FIT Boys 5 bekert verder ten koste van CSVC 5.

Beilen – FIT Boys 5 begon dit seizoen op 1 augustus al met de training en velen verklaarden de GeJa-mannen voor gek. Maar zaterdag wierp deze gedegen voorbereiding zijn vruchten af. Leider Ab Bening zag met name de tweede helft dat de mannen er conditioneel beter op stonden dan hun tegenstander. De eerste helft was er één van de gemiste kansen, met name spits Marcel ‘Kalou’ de Bruijn wist het doel niet te vinden. Het was uiteindelijk voorstopper Carl Drenth die de score opende door een verwoestende uithaal van 20 meter in de kruising. Na de rust werd het via Marcel de Bruijn (nu wel), Carl Drenth (zijn tweede) en Harald Kamps uiteindelijk 4 – 0. Gezien alle gemiste kansen had het ook makkelijk 10 – 1 kunnen worden.

Onder tropische omstandigheden moest een uitgedunde FIT Boys 5-selectie een bekerwedstrijd spelen tegen CSVC 5. Wadlopen, blessures en andere redenen brachten uiteindelijk 13 man op de been, aangevuld met Harald Kamps. Socrates en Douwe ging wat lopen op het wad en ‘youngster’ Maurits Beuling moest menig supporter teleurstellen, want hij bleef met een enkelblessure aan de kant. De eerste helft was één ding duidelijk, er was geen noodzaak tot verliezen daarvoor was het verschil tussen beide ploegen te groot. Alleen bleek het de middag van de gemiste kansen te zijn. Marcel ‘Kalou’ de Bruijn kreeg er drie en scoorde nul keer. Richard Kerssies ging goed door op rechts en trok prima voor, maar Marcel miste. In de rebound schoot Auko Oosting op de lat. Henk Smit zette vervolgens Marcel alleen voor de keeper, maar hij schoot te slap in. In de rebound raakte hij de paal. Na weer een goede voorzet, kon Marcel volledig vrijstaand afronden maar schoot naast. Tussendoor schoot CSVC nog knap op de onderkant lat. Vlak voor rust werd de score dan toch geopende. Voorstopper Carl Drenth zette goed druk op de tegenstander op het middenveld en veroverde de bal. Net buiten de zestien bedacht hij zich niet en haalde verwoestend hard uit strak in de kruising. Rust.

Na de rust kwamen Johannes de Boer, Klaas Brouwer en Harald Kamps in het veld. Met name conditioneel moest CSVC het nu afleggen. De vele trainingen hadden dus al een positief effect. FIT Boys 5 zocht veelvuldig de aanval en er ging nog een hoop mis (vaak buitenspel en veel gemiste kansen), maar diverse patronen zaten er toch al in. Eén van die patronen was duidelijk te zien bij de 2 – 0. Hein Hepping stoomde goed op op rechts en speelde Marcel de Bruijn in. Marcel kan direct de zestien in en alleen af op de keeper, die hij prima omspeelde en scoorde. De 3 – 0 kwam voort uit een prima combinatie tussen Harald Kamps en Carl Drenth. Laatste genoemde scoorde eenvoudig. Na een diepe bal op Richard Kerssies leverde hij een prima voorzet af, die Harald Kamps alleen voor de keeper beheerst afrondde. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd, toen scheidsrechter Henk Booiman de wedstrijd de geschiedenisboeken in floot.

FIT Boys 5 bekert verder, zondagavond zal de loting plaatsvinden tijdens het sportprogramma RTL Voetbal. Benieuwd welke tegenstander er uit de koker rolt.