THROWBACK THURSDAY: FB 5-Balinge 3 (10-12-05)

17 augustus 2017
de Webmaster

Elke donderdag in deze zomervakantie een Throwback Thursday, mooie verslagen uit een roemrijk verleden van FIT Boys uit Beilen. Deze week een terugblik naar de competitiewedstrijd van FIT Boys 5 thuis tegen Nieuwe Balinge 3 in het seizoen 2005/2006. In dat seizoen werd FIT Boys 5 gesponsord door Chinees Restaurant Yin-Sin, de voorloper van Ni-Hoa.

FIT Boys 5 zet Nieuw Balinge 3 opzij (5 – 2).

De uitslag doet vermoeden dat de Yin Sin-mannen een makkelijke middag hadden, maar niets was minder waar. Tot vlak voor tijd stond het zelfs nog maar 3 – 2 en drong Nieuw Balinge aan om te gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk liep FIT Boys 5 toch nog uit naar 5 – 2. De doelpunten kwamen van Marcel ‘Kalou (met  Nederland naar het WK?)’ de Bruijn (3 maal) en Jan Jonink (2 maal). En zo konden de mannen van Ab Bening, na het verlies vorige week in Assen tegen ACV 9, 3 punten bij het totaal schrijven.

Andre ‘Socrates’ van den Bos schreef het volgende verslag in het gastenboek:
Hallo lezers, diegenen die dachten dat ik een winterslaap hield moet ik helaas teleurstellen, ik had gewoonweg weinig tijd en bovendien was er weinig te melden en tja inspiratie…..? Ik hoop het nu weer goed te kunnen maken.
En dan nu de wedstrijd. Eigenlijk begon het al in de kleedkamer. JJ had geen kleding bij zich. Daar kwam hij pas achter toen hij al in z’n blote toko stond. Driftig vond er een uitwisseling van kleding plaats, wat overigens zo verwarrend was dat we na de wedstrijd een partij sokken overhadden. Enfin, zoals de webmaster al vermelde; 5-2. 3 van Marcel en 2 van JJ. Het ging allemaal maar moeizaam. Een erg zwaar veld en een evenzozwaar Nieuw Balinge. Kritisch (gelukkig heeft Jan G meer verstand van schaatsen) maar ook aangemoedigd door de trouwe aanhang ook wel F-side, te weten; Douwe, Albert, Jan G, Arie en dhr Pot (alleen deze laatste was afwezig) begonnen we aan de klus. We moesten ook wel winnen. We hebben de punten hard nodig. Bovendien zijn we het 5e en niet het 1e elftal. Dat Ab er niet helemaal met zijn hoofd bij was, bleek. (achteraf vertelde hij me dat hij helemaal van de kook, of aan de kook raakte door Annie Friesiger. Later bleek dat hij Henk S in de pauze te pakken had genomen) De opstelling klopte niet: Richard stond zowel re- als li-buiten. Een ding deed hij wel goed en dat was een weddenschap met Arie, en dat leverde uiteindelijk het elftal een versnapering op. Wat Ab dus niet goed deed was dat wij zonder aanvoerder speelden. Het elftal draaide niet geweldig en er werd een hoop gepraat. Waren we dan toch de regie kwijt? Gelukkig was Marcel aardig op dreef en zorgde daardoor steeds voor de nodigde afstand. Henk had het weer eens aan de stok met een tegenstander (hij werd flink nagetrapt) waarop Geert flauwtjes reageerde met geel. Geert had m.i. niet helemaal zijn dag. Wat later brak JJ door de verdediging en wist ook de keeper bijna te passeren. Deze laatste blokkeerde dusdanig dat het er even op leek of JJ een crashtestdummy was. Zelfs dat was niet voldoende voor rood. Jan Boelen wou er nog een schepje bovenop doen door regelmatig te gaan liggen. Hij deed dat de laatste keer zo onhandig dat hij er een schouderblessure aan over hield, hoewel boze tongen beweren dat het tussen zijn oren zit. Het laatste kwartiertje was redelijk spannend. N-Balinge zette druk. Daarbij niet gehinderd door ons middenveld. Carl en JJ kunnen jullie daar alles over vertellen, man man wat een gelul zeg. Jan vV speelde solide en wist de schade beperkt te houden. De laatste minuten werd Jan E opportunistisch en riep alsmaar dat we de bal moesten rondspelen. Nou die spoorde ook niet. Opruimen was de remedie. We leden zo vaak balverlies, bovendien was er nauwelijks iemand aanspeelbaar, ja voorin. Uiteindelijk leverde dat toch nog een geweldige goal op. Marcel speelde JJ aan die de bal vol op de pantoffel nam.

Uiteraard niet ontevreden wat de uitslag betreft begonnen we heeeeeeeel gelukkig aan de derde helft. Omdat het traditie is samen uit te eten te gaan voor de winterstop werd er maar besloten een vette hap te nuttigen in de kantine. Een beetje bodem is wel gewenst bij al die drank. Rest mij iedereen een goed weekend te wensen en…..see you op de training.