FIT Boys JO15 t/m JO19 (12 – 18 jaar)

7 augustus 2017
de Webmaster

In de zomerstop wordt er op de FIT Boys-website regelmatig een leeftijdscategorie/discipline uitgelicht en dat zijn er bij FIT Boys nog al wat: Pupillen (3 – 12 jaar), Junioren (13 – 18 jaar), Senioren (vrouwen en mannen), 7×7 (vrouwen en mannen) en zaal (mannen). Deze keer de JO15 t/m JO19 (C-, B- en A-junioren (14 – 18 jaar)).

Plezier en prestatie gaan bij FIT Boys hand in hand
Je zoon of dochter gaat al naar het voorgezet onderwijs en heeft het druk met reizen van en naar school, huiswerk en het eerste baantje bij de plaatselijke supermarkt. Maar tussen al die drukte door is het goed om af en toe te ontspannen. En waar kan dat beter dan bij FIT Boys in Beilen. FIT Boys heeft, zoals de KNVB dat ook onderschrijft, heel goed door dat plezier en prestatie hand in hand gaan. Als de spelers en speelsters het naar hun zin hebben bij de club, trainen en spelen in een leuk en gezellig team, dan zijn de voorwaarden voor een maximale prestatie geschapen. FIT Boys traint onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde trainers de jeugd van 14 – 18 jaar om ze klaar te maken voor een stapje hogerop en uiteindelijk voor het doorstromen naar de senioren. FIT Boys wil zorgen dat de spelers en speelsters van JO15, JO17 en JO19 (de nieuwe KNVB-benaming van de C-, B- en A-junioren) ieder op zijn/haar niveau kan trainen en wedstrijden kan spelen. Onderzoek van de KNVB heeft uitgewezen dat trainen en spelen onder of boven een spelers niveau funest is en kan leiden tot stoppen. De trainer en leiders delen samen met de Technische Commissie de spelers dus weloverwogen en met het nodige inzicht en kennis in op sterkte. De JO15-1, JO17-1 en JO19-1 speelt zoveel mogelijk 1e klasse, maar soms is het beter een lichting een klasse lager te laten voetballen. Nogmaals, voetballen boven je niveau kan leiden tot stoppen.

Maar speelt mijn dochter ook mee met de jongens? Nee, Vanaf de JO15 is bij FIT Boys het beleid dat de meisjes qua lichaamsbouw en dus fysiek veranderen en het dus beter is om ze met en tegen meisjes te laten voetballen. Door tot en met het 12e jaar mee te voetballen met de jongens, zijn deze meisjes fysiek, technisch en tactisch klaar voor de overstap naar het meisjesvoetbal op niveau. Er zijn uitzonderingen in het verleden, maar ook het nieuwe seizoen. De talentvolle Danitsja van der Werf en Dineke van Faassen gaan in de JO15 nog een seizoen met de jongens voetballen. Danitsja heeft al meegetraind met de KNVB selectieteams MO12 en MO13 en beide meiden willen maximaal weerstand houden, om daar op latere leeftijd profijt van te hebben. FIT Boys werkt op meisjes- en vrouwengebied samen met buurman vv Beilen. De meiden van FIT Boys spelen dus samen met de meiden van Beilen in 2 teams, MO15 (oude C1) en MO17 (oude B1) onder de naam ST Beilen/FIT Boys. Deze samenwerking gaat nu het 3e van 4 jaar in en is erg vruchtbaar. Samen hebben beide verenigingen voldoende meisjes en vrouwen om dus 2 juniorenteams en 3 vrouwenteams te laten voetballen. Zo is de doorstroom vanuit de jeugd naar de senioren gewaarborgd. Iets was beide verenigingen apart niet voor elkaar konden krijgen. Samenwerken, ook op ander gebied, vindt FIT Boys een vanzelfsprekendheid. Samen sta je sterker.

FIT Boys is een laagdrempelige familievereniging, waar elk lid even belangrijk is en waar leden samen de vereniging maken. De jongens en meisjes vanaf 12 jaar vervullen ook vaak al een vrijwilligersfunctie. Divers spelers zijn jeugdtrainer/-leider of scheidsrechter bij de jongste jeugd. Zo kunnen ze bij FIT Boys ook werken aan hun maatschappelijke ontwikkeling. Want FIT Boys is van mening dat naast voetballer zijn elk lid ook onderdeel uitmaakt van de maatschappij en dus probeert FIT Boys zijn (jeugd)leden ook bepaalde normen en waarden mee te geven. Jeugdleden zijn veel en vaak op Sportparkpark Noord-West te vinden en dus vindt FIT Boys dat zij ook hier aandacht aan moet besteden.

Heb jij of je zoon of dochter interesse om of iets te doen bij FIT Boys (leider, trainer, scheidsrechter of iets anders) of om te komen voetballen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met FIT Boys (ledenadministratie@fitboys.nl) en/of kom gratis meetrainen bij één van de 16 jeugdteams. FIT Boys traint op maandag- en woensdagmiddag/-avond en na de zomerstop zullen de trainingen medio augustus/september weer beginnen. Maar daar weet de ledenadministrateur meer van of kan je doorverwijzen. Wees welkom bij FIT Boys, want FIT Boys is zoveel meer dan alleen voetballen!