Jongste FIT Boys jeugd mag toch spelen

7 november 2015
de Webmaster

De vrijdagavond leek roet in het eten te gooien. Andermaal zou er een algehele afgelasting volgen. De consul keurde uiteindelijke enkele velden af en liet diverse jeugdwedstrijden, gelukkig voor de jeugd, doorgaan.

Bij de F-pupillen was er weer een hoop plezier en sportiviteit te zien en werd er samen gespeeld om zo als speler en als team te groeien. Groei en ontwikkeling staat centraal, het resultaat is nog even van ondergeschikt belang al richten met name de standaardteams zich daar ook wel op. FIT Boys F1 is een team volop in ontwikkeling. Wat kunnen deze spelers nog veel leren. Tegen Dwingeloo F1 werd na enkele verliespartijen een prima resultaat neergezet (3 – 3). FIT Boys F2 moest tegen sterke tegenstander Stanfries F1 en verloor met 13 – 0. Echt leerzaam zijn dergelijke potjes vaak niet, al werd er aan FIT Boys-zijde volop ontwikkeld. FIT Boys F3 was op bezoek bij Achilles’94 F5 net te sterk (1 – 2) en FIT Boys F4 speelde thuis uiterst knap gelijk tegen Rolder Boys F3 (3 – 3).

Bij de E-pupillen verloor FIT Boys E2 uit bij SJO ZVC E1 met 6 – 2 en verloor E4 thuis van JV Oostenbyrg E5 met 1 – 13. Ook bij deze teams is de rek er nog lang niet uit en ontwikkelen de spelers zich als een malle.

Beker-stunter FIT Boys D1 is een team die in de E- en F-pupillen en in De Bengels zich al behoorlijk goed ontwikkeld hebben. In een ijzersterke competitie doet de ploeg van trainer/coach Gerard Wubs en leider Jan Jonink gewoon uitstekend mee. De ploeg speelde zaterdag op het hoofdveld tegen Gieten D1d. De eerste helft had de ploeg het nog lastig, maar uiteindelijk won D1 terecht met 4 – 1. Er zit behoorlijk veel voetballend vermogen in deze ploeg en men hoeft er niet van op te kijken als enkele namen nog eens op een wedstrijdformulier buiten FIT Boys vermeld zullen staan.

FIT Boys C1 heeft het lastig in de 1e klasse. Hoewel het qua stand speelde tegen een directe concurrent, VKW C1, werd er verloren met 3 – 8. ST Beilen/FIT Boys MC1 is vanaf 31 oktober ingedeeld in een zwaardere 1e klasse. Vorige week was daar nog niets van te merken (1 – 8 winst), deze week wel. Tegenstander Fc Assen MC1 was goed zo keek MC1 in de rust tegen een 0 – 2 achterstand aan (1e keer dit seizoen). De 2e helft werd het wel vlot 1 – 2, maar verder kwam MC1 niet. 1e verlies van dit seizoen.

FIT Boys B1 won op bezoek bij LEO Loon met 1 – 3. FIT Boys B1 doet gewoon goed mee in de 1e klasse en staat keurig 3e. Volgende week speelt B1 om 10:45 uur thuis tegen Achilles’94 B3.

Als laatste ging FIT Boys A1 op bezoek bij BSVV A1d. FIT Boys A1 draait bovenin mee in de 2e klasse en speelde tegen nummer 2 gelijk met 1 – 1.

Ondanks enkele afgelastingen waren er toch weer mooie ontwikkelingen te zien bij FIT Boys en beleefde de jeugd weer heel veel plezier aan dat leuke spelletje voetbal.