FIT Boys JO17-1 door de ogen van de scheidsrechter

4 maart 2017

Zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West. Het zonnetje lijkt door te breken. Twee ploegen spelen in de competitie tegen elkaar. FIT Boys JO17-1 en DSZ’16 JO17-1D kruisten de degens. DSZ is koploper en dus zou FIT Boys JO19-1 er een zware kluif aan krijgen. Grensrechtervlaggen mee, muntje voor de tos, fluitje, mobiel met stopwatch en pen en papier. Op naar veld 5 en dat veld is erg oneffen, maar wel zodanig bespeelbaar dat de wedstrijd gespeeld kan worden. DSZ’16 JO17-1 laat zien een goed voetballende ploeg te hebben, maar heeft wel moeite met scoren. Het duurt lang voordat de 0 – 1 wordt gescoord. Op dat moment is DSZ ook de bovenliggende partij en zijn er amper noemenswaardige scheidsrechtermomenten. De laatste 15 minuten van de 1e helft is FIT Boys de bovenliggende partij en krijgt het twee goede kansen op de 1 – 1. Net te lang treuzelen en kappen en draaien zorgt er voor dat er geen schot op doel gelost kan worden. Zuur is het voor FIT Boys dat voor de rust de 0 – 2 aan de andere kant wel valt. In de rust even wat vocht innemen en CSVC 2, de tegenstander van FIT Boys 2, naar het juiste veld wijzen. En weer door. De tweede helft is nog maar net afgefloten en afgetrapt door DSZ en de bal ligt al weer in het FIT Boys-netje. 0 – 3 en de wedstrijd lijkt gelopen. Opvallend is dat beide ploegen blijven voetballen en er amper werk is voor de scheidsechter. Een makkelijke wedstrijd om te leiden en fluiten. Zo kan de scheidsrechter er nog wel een aantal fluiten. DSZ maakt voor de statistieken ook nog de 0 – 4 en FIT Boys krijgt ook nog enkele kansen om te scoren, maar heeft het vizier niet scherp staan. Na twee keer 40 minuten fluit de man in het zwart/blauw, DSZ speelt ook in het zwart, af. Volgens mij kunnen beide ploegen wel met deze eindstand leven, al had FIT Boys JO17-1 bij 0 – 1 twee goede kansen op de 1 – 1. De formaliteiten worden afgewikkeld in de bestuurskamer bij Bestuurslid van Dienst Johan Boer en Gastheer Jan Koster. Na het douchen is de scheidsrechter weer gewoon een FIT Boys-bezoeker op Sportpark Noord-West en is toeschouwer bij FIT Boys 1.

Complimenten aan DSZ JO17-1 en FIT Boys JO17-1. Ze speelden een sportieve wedstrijden en hadden respect voor de man in het zwart (blauw), die heeft geprobeerd geen hoofdrol op te eisen en de ploegen zo veel mogelijk te laten voetballen. Dat is wel gelukt.

Fluiten bij FIT Boys is leuk, dus ben jij ook zo’n talent in het zwart kom dan ook eens fluiten bij een van de ploegen van FIT Boys op sportpark Noord-West. Meld je aan bij FIT Boys (secretaris@fitboys.nl) en ontdek zelf hoe leuk fluiten is!