FIT Boys JO17-1 maakt het Beilen JO17-2 heel lastig

27 mei 2018

De Klussenbedrijf Turkstra-/Verkeersschool Harms-equipe van trainers/coaches Gerald Haandrikman en Matthijn Bonnen (afwezig) speelde voor de laatste kans om nog kampioen te worden. Allereerst moest er gewonnen worden van vv Beilen JO17-2 om vervolgens zaterdag 2 juni ST Gomos/Veenhuizen JO17-3 van Beilen zien winnen. Maar eerst opdracht één.

Er was onweer voorspeld en de goede leidende scheidsrechter nam geen risico. In de 1e helft donderde en weerlichte het vlakbij en gingen de ploegen even naar binnen. De rest van de wedstrijd ging zonder oponthoud. De eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Maar FIT Boys had de grootste kans en Beilen een goede mogelijkheid. Bij een aanval door het midden kon de FIT Boys-spits alleen op de keeper af. De bal stuiterde en de FIT Boys-aanvaller tikte de bal net over de uitkomende Beilen-keeper richting het lege doel. Helaas stuiterde deze bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant vloog een afstandsschot van Beilen langs de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft speelde FIT Boys alles of niets. Er moest gewonnen worden en FIT Boys drong ook aan. De uitvallen van Beilen waren spaarzaam en FIT Boys drukte de buurman ver terug. Diverse mogelijkheden kwamen er voor e Groen-Gele formatie, maar of er werd te lang geweifeld of de Beilen-keeper stond in de weg. Halverwege de 2e helft leek dan toch de 0 – 1 te vallen. Na een prima aanval over rechts werd de bal goed teruggetrokken en deze vrije schietkans leek in de verre hoek te verdwenen. Gelukkig voor Beilen en helaas voor FIT Boys verdween deze bal op de binnenkant paal. Een al oude voetbalwet deed ook deze avond zijn intrede: “Als je zelf dan niet scoort, valt ie aan de andere kant.” En zo geschiede. Beilen kwam voor het doel van FIT Boys, de aanvaller kreeg te veel tijd en legde aan en de bal verdween in de verre hoek. Dolle vreugde aan Beilen-zijde door deze 1 – 0. FIT Boys ging achterin één-op-één spelen en wilde hoe dan ook de gelijkmaker en misschien wel de winnende forceren. Maar wat het ook probeerde, de bal viel niet goed en de treffer kwam er niet. Er waren wel complimenten voor de wedstrijdinstelling van FIT Boys JO17-1, een hele positieve en bij een 1 – 0 achterstand alles of niets spelen. Beter proberen de 1 – 1 te maken en dat de 2 – 0 dan maar valt, dan dat je niks probeert en met 1 – 0 verliest.

Toen de scheidsrechter voor het laatst floot, vierde vv Beilen JO17-2 het kampioensfeest. Namens FIT Boys gefeliciteerd met het kampioenschap, maar wat heeft de Groen-Gele brigade het de buurman lastig gemaakt.