FIT Boys D1 bekert door ten koste HH’97 D1

28 oktober 2015

Afgelopen woensdag 28 oktober speelde FIT Boys D1 in de 1e ronde van de beker thuis op Sportpark Noord-West tegen HH’97 D1 uit Hollandscheveld. Het werd een spannende strijd, waarbij HH’97 de iets beter voetballende ploeg was. Maar ook FIT Boys D1 liet zien een uitstekend voetballende ploeg te zijn. Binnen de minuut kwam HH’97 D1 al op een 0 – 1 voorsprong, maar binnen een kwartier boog FIT Boys D1 met af en toe wervelend aanvalsspel de achterstand om in een 2 – 1 voorsprong. HH’97 (3e in de 1e klasse 01) dacht gezien de stand in de 1e klasse 11 (FIT Boys D1 staat 8e met 3 wedstrijden minder dan de nummers 1 t/m 3) een makkelijke avond te hebben, maar kwam bedrogen uit. Toch was de ruststand 2 – 2. Na de rust kwam HH’97 D1 op voorsprong (2 – 3), maar de ploeg van trainer/coach Gerard Wubs en coach Jan Jonink bleef er in geloven en bleef de nodige strijd en goed voetbal aan de dag leggen. Het leverde een topprestatie en kwam weer terug in de wedstrijd (3 – 3). De uitstekend leidende scheidsrechter Albert Gerding floot na een uur spelen voor het einde. Penalty’s moesten de beslissing brengen en de spanning nam bij beide ploegen toe. FIT Boys schoot de penalty’s onberispelijk binnen. HH’97 deed dat een stuk minder en toen na 8 penalty’s HH’97 al 2 keer gemist had, was de beslissing al gevallen (4 – 2 in voordeel FIT Boys D1). FIT Boys D1 bekert ten koste van HH’97 D1 door en dat is razend knap, maar gezien het uitstekende positiespel en de strijdlust eigenlijk niet onverdiend.