FIT Boys D1 speelt beste wedstrijd van het seizoen

1 november 2014

Op de vroege zaterdagochtend (vertrek 07:50 uur) reisde FIT Boys D1 af naar Assen om tegen LTC D1 te spelen. FIT Boys D1 had tot dan toe 7 punten verzameld en LTC D1 het dubbele. Het zou dus wel eens een zware wedstrijd kunnen worden. Onder het genot van een heerlijk herfstzonnetje legde de ploeg van trainer/leider Gerard Wubs en leider Jan Jonink een heel goede en constante partij op de mat. De eerste helft was in zijn geheel goed en LTC D1 had het lastig met FIT Boys D1 die fel speelde en overal op het veld er kort op zat. In balbezit werd de aanval door het midden nu ook goed afgewisseld met aanvallen over de vleugels waar weer veel ruimte lag. De ruststand was 0 – 0.

De tweede helft was de 1e 10 minuten de ploeg niet geconcentreerd en maakte FIT Boys D1 even de enige mindere periode door van deze wedstrijd. De net ingevallen rechtsbuiten van LTC D1 was handig en snel en scoorde de 1 – 0 met een hard onhoudbaar schot. Maar de kopjes gingen niet hangen en FIT Boys D1 herpakte zich en speelde een prima tweede deel van de 2e helft. Het was dan ook volledig terecht dat de 1 – 1 viel. Het was Daniël Götz die hem maakte na weer een prima aanval. FIT Boys D1 drukte door en er was nog een uitgelezen kans op 1 – 2. Ilja Beuling kwam vanaf rechts de zestien in en had met haar linker in de verre hoek kunnen scoren. Ze legde de bal breed op de meegelopen Daniël en die schoot en over en stond buitenspel. Aan de andere kant was er nog gevaar uit een corner, maar een LTC-speler sloeg de bal met de hand in het doel en dat zag de prima leidende scheidsrechter van LTC uitstekend. Zo werd de eindstand 1 – 1 en dat was gezien het spelbeeld wel terecht. Technisch Jeugdcoördinator Arend van der Giezen zag de hele wedstrijd en zal tevreden zijn geweest over het vertoonde spel van FIT Boys D1. een perfecte wedstrijd en dat (bijna) een uur lang. Super!