FIT Boys JO10 t/m JO13 (9 – 12 jaar)

31 juli 2017
de Webmaster

In de zomerstop wordt er op de FIT Boys-website regelmatig een leeftijdscategorie/discipline uitgelicht en dat zijn er bij FIT Boys nog al wat: Pupillen (4 – 12 jaar), Junioren (13 – 18 jaar), Senioren (vrouwen en mannen), 7×7 (vrouwen en mannen) en zaal (mannen). Deze keer de JO10 t/m de JO13 (E- en D-pupillen (9 – 12 jaar)).

Ontwikkelen en leren gaat voor winnen en kampioen worden.

(Bron (deels): Grote veranderingen jeugdvoetbal op komst)

Bekijk dit filmpje van de BBC: http://www.bbc.com/news/av/uk-19609442/u12-football-scaled-down-to-size

Spreekt jou het onderstaande stuk als speler/speelster heel erg aan of denk je als ouder/verzorger: hé, die aanpak past perfect bij mijn kind! Neem dan contact op met FIT Boys (ledenadministratie@fitboys.nl) en kom als jong talent tussen de 9 en 12 jaar geheel vrijblijvend en gratis meetrainen. De trainingen zijn op de maandag en woensdagavond bij FIT Boys op Sportpark Noord-West. De trainer en leiders ontvangen je met open armen en we weten zeker dat je je binnen de kortste keren zeer op je gemak zult voelen. Dus kom langs en train mee!

Vanaf vorig seizoen hebben de E- en D-pupillen een nieuwe benaming: JO11 en JO13. De jongens en meisjes spelen bij FIT Boys dus echt tegen leeftijdsgenootjes. En de KNVB heeft nog meer plannen. Vanaf het seizoen 2018-2019 spelen JO10 en JO11 7-tegen-7 op klein veld en JO12 (1e jaars D-pupillen) 8-tegen-8 ook op klein veld. De spelers van de JO12 (1e jaars D-pupillen) komen op een groot veld amper uit de verf. De technisch vaardige spelertjes uit de JO10 en JO11, raken de weg kwijt op zo’n groot veld van 100 bij 50 meter. Na één actie en 40 meter rennen happen ze naar adem. Door het leeftijdsverschil binnen de JO10 t/m de JO13, een 1e jaars D-pupil kan nog 10/11 jaar zijn en een 2e jaars D-pupil 12/13, zijn er te grote fysieke verschillen. De grote, sterke speler met een hard schot komt bovendrijven en de technisch vaardige spelers met veel spelinzicht sneeuwen onder. Aan dit leeftijdsverschil (fysiek) komt in het seizoen 2018-2019 wat de KNVB betreft een einde aan en dat vindt FIT Boys een goede zaak.

FIT Boys deelt zijn JO10 t/m JO13 zo veel mogelijk op leeftijd in. Uitzonderlijke talenten schuif je eerder door en in de JO13 selecteert FIT Boys ook op kwaliteit, met name bij de JO13-1 (oude D1). In de JO10 en JO11 leren de jongens en meisjes ieder op zijn/haar eigen niveau langzaam de fijne kneepjes van het voetbalvak. Er komt meer lijn in, de verschillende posities op het veld worden duidelijker, maar bovenal staat Plezier nog steeds op één! Samen trainen en wedstrijden spelen, onderdeel zijn van een team, wat leren tijdens de training en de wedstrijden en zo gedurende het seizoen merken dat je individueel en als team beter wordt. Ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen! Dat is waar FIT Boys bij de JO10 t/m de JO13 wekelijks mee bezig is. En dan win je wedstrijden, maar wordt er ook wel eens verloren. Dat is helemaal niet erg, door verliezen ontwikkel je je ook.

En de meisjes? Die lopen bij FIT Boys gewoon tussen de jongens bij de JO10 t/m de JO13 want zo ontwikkelen deze meiden zich ook maximaal op technisch, tactisch en fysiek vlak. En dat heeft zijn vruchten al afgeworpen. Twee meisjes uit de JO13 mochten in het seizoen 2015-2016 al meetrainen met de KNVB Noord MO13 en MO11 selecties, iets waar de club erg trots op is. Eén van deze meiden speelt nu in de ST Beilen/FIT Boys MO17 en het andere meisje speelt ook in de JO15 nog met de jongens mee. Een bewuste keuze om meer weerstand te krijgen om daar uiteindelijk technisch, tactisch en fysiek beter van te worden.