FIT Boys JO11-1 door naar Bekerfinaledag!

20 april 2019

FIT Boys JO11-1 is dit jaar bezig met een geweldig bekerseizoen. Dit team bestaat uit Leon Tamming, Milan Doorten, Ties van Beelen, Sven Weurding, Onno Woltinge, Rik Lutgers, Tijs Hoiting, Nout Abbes, Tiemen Rook en onze keeper Silvan Kooistra.

De poulefase, gelijk na de zomervakantie zijn we met drie overwinningen tegen HHCombi, Wijster en Beilen ongeslagen doorgekomen. Daarna heeft JO11-1 in de knock-out rondes achtereenvolgens gewonnen, thuis van LTC en twee keer uit van SJO ZVC’14 en Oosterparkers. Fit Boys JO11-1 zat bij de laatste acht overgebleven ploegen. Nog één laatste knock-outronde voor de finaledag.

Alweer een uitwedstrijd, nu tegen Bargeres. Die wedstrijd werd vandaag gespeeld onder zomerse omstandigheden. Van beide teams stond veel publiek langs de zijlijn. Dat was mooi om te zien. De wedstrijd stond onder leiding van een prima scheidsrechter! Handen geven vooraf en tossen voor de aftrap. Fit Boys won de tos en de wedstrijd kon beginnen. Gelijk werd duidelijk dat er voor beide teams iets op het spel stond. Fit Boys begon de eerste helft wat nerveus en Bargeres kreeg al wat kansen, maar onze keeper stond steeds op de goede plek. Fit Boys herpakte zich. Vlak voor de rust scoorde Bargeres toch onverwacht de 1 – 0. In de rust kregen de jongens peptalk van trainer Matthijs Bonnen.

De tweede helft proberen met iets meer durf te spelen. Dat lukte ook wat beter. Bargeres kreeg wat minder kansen, maar het was ook moeilijk voor ons om er doorheen te komen. Toch kregen we na een leuke aanval een kans en scoorde Nout de gelijkmaker. De wedstrijd verliep zeer sportief van beide kanten. De spanning liep op naar het einde van de wedstrijd. In de laatste twee minuten schoot eerst Bargeres op de paal en Fit Boys deed dat later ook.
De scheidsrechter floot af bij een 1 – 1 stand en dat was ook wel een terechte uitslag na 60 minuten voetbal.

Toch moest deze wedstrijd een winnaar opleveren. Dat betekende dat er vijf penalty’s genomen moesten worden volgens het A-B-B-A schema. Wat een spanning voor de jongens! De aanvoerders moesten weer tossen. Ook deze keer wonnen wij weer de tos en kozen wij om zelf te beginnen met het nemen van de strafschoppen. Onze eerste penalty ging via binnenkant paal erin. Daarna was Bargeres twee keer aan de beurt. De eerste werd naast geschoten en de tweede gestopt door Silvan. 1 – 0. Toen moesten wij weer twee keer. Onze tweede panalty werd gestopt en de derde keurig in het hoekje binnengeschoten. 2 – 0. Daarna schoot Bargeres hun derde en vierde penalty beide raak. 2-2
Fit Boys weer aan de beurt voor de laatste twee penalty’s. De vierde ging er wederom in via binnenkant paal. 3-2 na vier strafschoppen van beide teams. Fit Boys schoot de vijfde en beslissende penalty met een prachtig mooi boogballetje in de bovenhoek. 4-2 en een ontlading volgt bij alle spelers! Fit Boys JO11-1 heeft gewonnen en is door naar de laatste finaledag op 1 juni. Klasse gedaan jongens!

Tenslotte tegenstander Bargeres en de scheidsrechter nog even bedanken voor de zeer sportieve wedstrijd.

Trotse trainer en leiders van Fit Boys JO11-1