FIT Boys JO11-1 knap 2e van Noord-Nederland

7 juni 2019

(Foto’s: Erik Abbes)

On the road to the finale versloeg de Sport 2000 Combi Sport-equipe 7 ploegen en plaatste zich zo voor de finaledag in Zuidwolde op 1 juni 2019. FIT Boys JO11-1 begon uitstekend aan de finalepoule en won met 2 – 0 van Aengwirden JO11-1G. Doordat in de andere wedstrijd in de poule het 2 – 2 werd ging het team van trainer/coach Matthijs Bonnen en leiders Martin Hoiting en Ronald Lutgers aan kop.

In de 2e wedstrijd werd er met 0 – 0 gelijkgespeeld tegen SGV JO11-1 en in de andere wedstrijd won Aengwirden nu wel met 6 – 0. De ploeg stond nog steeds eerste in de poule en de beker kwam steeds dichterbij. Een gelijkspel zou wel eens voldoende kunnen zijn.

De 3e wedstrijd had FIT Boys JO11-1 legio kansen om te scoren, maar de bal wilde er maar niet in. En toen gebeurde wat niemand wilde dat gebeurde. Stiens maakte de 0 – 1 en dat werd de eindstand. In de andere wedstrijd won SGV JO11-1 van Aengwirden JO11-1G en pakte zo de beker. Gefeliciteerd!

FIT Boys JO11-1 pakte de tweede plaats en dat leverde natuurlijk teleurstelling op. Maar wat mag dit team ongelooflijk trots zijn op deze prestatie. Gewoon tweede van Noord-Nederland in de beker, tweede van Groningen, Friesland en Drenthe. En aankomende woensdag kan de ploeg nog een verrassing staan te wachten. Als concurrent ACV JO11-3 uit tegen Actief JO11-3 punten laat liggen, is FIT Boys JO11-1 kampioen. De wedstrijd begint om 18:30 uur en na 19:30 uur weten we of het team een feestje kan vieren.