Plezier! Plezier! Plezier! bij jeugd FIT Boys

10 oktober 2015
de Webmaster

(Foto’s: Willeke de Boer)

Bij de jeugd van FIT Boys en dan met name in de F- t/m D-pupillen staat PLEZIER voorop. Het plezier maken, je ontwikkelen als speler en team gaat voor het uiteindelijke resultaat. Wel ziet de FIT Boys Technische Commissie in de jeugdopleiding er op toe dat er op een bepaalde manier gespeeld wordt, dat er onder leiding van deskundige trainers/leiders getraind en gespeeld wordt en dat er een stijgende lijn in de ontwikkeling van spelers en teams zit en blijft. Standaard teams spelen op 1e klasse-niveau, indeling qua teams vooral op leeftijd en vriendjes samen en talentvolle spelers wel in standaardteams of eerder doorschuiven naar volgende leeftijdscategorie. En dat werkt prima, de jeugdteams ontwikkelen zich als een malle en de talentvolle spelers vallen op in de regio en het district Noord bij de BVO’s. De nadruk bij de jeugd ligt ook op positief coachen en aanmoedigen. Geen geschreeuw langs de kant door leiders en ouders en kinderen ook zelf laten ontdekken wat de beste oplossing is in het veld. Helaas is dit nog niet bij alle verenigingen regel, ook in de regio Assen zijn er weer excessen geweest met vechtende spelers, verbaal geweld tussen leiders en ouders en een gestaakte wedstrijd bij de jeugd. Iets waar FIT Boys van vind dat dit echt niet kan en niet thuishoort op een voetbalveld en al helemaal niet op Sportpark Noord-West.

Plezier! Plezier! Plezier! was er ook deze zaterdagochtend te zien op Sportpark Noord-West. FIT Boys E4 speelde thuis tegen Beilen E5. FIT Boys E4 herbergt 3 meiden en voor de rest jongens. Een leuke, enthousiaste groep die nog heel veel wil en kan leren. Deze week viel het kwartje de kant op van E4 en werd er gewonnen met 6 – 4. Een leuke wedstrijd, waarin de spelers van beide teams vooral veel plezier hebben gemaakt.

Even later moest FIT Boys D3 aantreden tegen Beilen D2. Ook hier stond het plezier en de ontwikkeling voorop. Beilen D2 was net even een maatje te groot, maar het allerbelangrijkste was het PLEZIER dat FIT Boys D2 samen met hun leiders en het aanwezige publiek heeft. En of je dan wint, gelijk speelt op verliest. Als je achteraf kunt zeggen dan je een leuke ochtend hebt gehad en plezier hebt gemaakt, dan is het voor de jeugdspelers van FIT Boys D3 al heel mooi. Er werd overigens met 0 – 5 verloren, maar dat was van ondergeschikt belang.

Heel erg treffend voor het PLEZIER dat de jeugd van FIT Boys wil uitstralen was een opmerking van een jeugdspeler na afloop van zijn wedstrijd: “Goh, wat had ik er zin in vanochtend en wat heb ik lekker gevoetbald.” Daar doen we het bij FIT Boys nu juist voor!