De 3 musketiers van het driede van de F-jes

15 oktober 2014
de Webmaster

Naar de voetbalacademie in de herfstvakantie. In plaats van uitslapen, lanterfanteren, keten, hangen, t.v.-kijken, mama’s plagen en ga zo maar verder, was er de voetbalacademie. 3 dagen voetbaltips krijgen en die tot uitvoering brengen.

Jort, Teun en Tiemo waren in de gelegenheid om te gaan. Tiemo liet weten dat hij hoopte les te krijgen van Messi. Ik heb hem gezegd dat het niet waarschijnlijk was dat Messi bij Fit Boys zou zijn. Hoogstens Messi Bolwijn. Jort in een Messi shirt. De jongens namen het heel serieus. Ze deden goed hun best en vonden het harstikke leuk. ’s Avonds een beetje de spieren laten masseren door mama. Net als de “grote” voetballers, alleen doen dan hun mama’s het waarschijnlijk niet. Niet opblijven zoals anders in de vakantie, maar op tijd naar bed. Zelfs de voetbalwedstrijd IJsland-Nederland werd ervoor opzij gezet. Achteraf misschien maar goed. Na het zien van zo’n wedstrijd zou je toch bijna het voetbal vaarwel zeggen.

Alsof Jort, Teun en Tiemo het van te voren hadden afgesproken stonden ze op dag twee in het blauwe tenue van Van Persie op het veld. Het commentaar was niet van de lucht. Het slechte spel van Nederland en de nederlaag tegen IJsland was nog niet verwerkt. Goh, hebben jullie een Van Persie shirt aan? Die heeft mama zeker in de uitverkoop gekocht. Die worden nu bijna weggegeven. Hahahahah. Hoezo hebben de mama’s die nu weer in de uitverkoop gekocht. Krijgen vrouwen niet juist altijd het verwijt te veel geld uit te geven? Beetje jammer. Het is ook nooit goed. 
Het kon de jongens niets schelen. Van Persie was nog steeds best wel goed en enthousiast gingen ze weer naar het veld. Daar werd mijn techniek nog even bijgespijkerd. Of ik een lobje kon maken, kijk zo en of ik de bal afwisselend met links en rechts tussen de voeten mee kon nemen? Of ik in de sloot kon schieten. Gelukkig, dat laatste kan ik.

Na afloop van de drie dagen kregen ze nog een mooie grote foto met alle deelnemers erop. Volgend jaar zouden ze er weer zijn hoor. Nog even een uurtje naar huis om daarna weer naar de training te gaan. Ja, de drie gingen ook nog gewoon trainen om aan Mark te laten zien wat ze geleerd hadden. Het trainingsveld was heeeeeeel leeg. Alleen het driede en het vijfde van de F-jes waren paraat. Doorzetters.

Kitty.